Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 21. 09:58, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Balesetek, tűzesetek, viharkárok adtak sok munkát a múlt héten a megye tűzoltóinak

Balesetek, tűzesetek, viharkárok adtak sok munkát a múlt héten a megye tűzoltóinak

A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Egy ötszáz négyzetméteres műhely tetőszerkezete égett mintegy száz négyzetméteren Kapuváron, a Babóti soron hétfőn reggel. A kapuvári, a csornai, a soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az egységek a munkálatok során két gázpalackot is kihoztak az épületből, amiket nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy abdai lakásban a Radnóti lakótelepen kedd este. A helyszínre a helyi önkéntes és a győri hivatásos tűzoltók egyaránt perceken belül kiértek. A gázszolgáltató szakembereinek mérése szintén igazolta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ahol a konyhában gázkazán üzemel. A gázszolgáltató a készüléket kizárta a szolgáltatásból. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően nem történt személyi sérülés.

Kettévágtak egy gázcsövet egy győri családi ház pincéjében a Hédervári úton szerda délelőtt. A győri hivatásos tűzoltók részben megszüntették a gázömlést, majd a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek átadták. A beavatkozás idejére a szomszédos ház lakójának ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fának ütközött, majd az útra visszacsapódott egy személyautó Mosonmagyaróvár határában, a Mosonszolnokra vezető 8505-ös út 1-es kilométere közelében csütörtökön délután. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a járműből, és átadták őt a mentőknek.

Öt személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mosonszentmiklós térségében, a 136-os kilométernél pénteken este. A balesethez a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, három autó áramtalanítására volt szükség.

Két mikrobusz és egy kisteherautó ütközött össze az M1-es autópálya 137-es kilométerszelvényénél, Mosonszentmiklós térségében, a Budapest felé vezető oldalon szombaton kora délután. A lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik egy autó áramtalanítottak, valamint biztosították a baleset helyszínét.

Vasárnap este Győr-Moson-Sopron megyében a feltámadt szél miatti káresetekhez nyolc alkalommal riasztották a tűzoltókat, hét esetben a soproni hivatásos tűzoltókra volt szükség. Egy buszmegállót borított fel a szél Sopronban a Pozsonyi utcában, a Csóronfalvi és az Arany János utcában a háztetőkön bádoglemezeket bontott meg a szél, a Pesti Barnabás utcában faág hasadt az útra, az Egeredi úton egy útra dőlt fa okozott forgalmi akadályt. Egy építkezésen OSB lapokat bontott meg a szél, az Újteleki úton pedig egy kéményt döntött le a szél. A tűzoltók a lógó elemeket eltávolították, illetve rögzítették, a forgalmi akadályt megszüntették. Csornán a város hivatásos tűzoltóit a Liget utca és a Toldi utca kereszteződésében egy útra lógó vezeték miatt riasztották, az egység eltávolította a lelógó kábelt. Sérülés nem történt a viharos káresemények során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!