Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Szeptember 02. 00:36, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Balliberális fellegvárban nyert az ellenzéki jelölt

Balliberális fellegvárban nyert az ellenzéki jelölt

Ladányi Sándor, az MSZP, a DK és az Együtt – a Korszakváltók Pártja jelöltje nyerte a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap – közölte Pál Anita, a helyi polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője az MTI-vel. A DK és az MSZP még a hivatalos eredmény közlése előtt kiadták közleményüket. Az elmúlt évtizedek választásai alapján csodaszámba ment volna a kormánypártok győzelme. A voksolás végeredményétől függetlenül a Pest megyei településen nincs veszélyben a kormánypárti többség.

A hivatalos eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazattal végzett az élen (52,03 százalék). A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék).

Pál Anita tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosultak 30,94 százaléka, 695 szavazó vett részt, a szavazólapok között 5 érvénytelent találtak. A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak, azaz a voksolás végeredményétől függetlenül a Pest megyei településen marad a kényelmes kormánypárti többség.

A voksolást azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

Egy balliberális fellegvárban járultak az urnákhoz vasárnap a választók a szigetszentmiklósi 8-as számú választókerületben, az elmúlt évtizedek választásai alapján csodaszámba ment volna a kormánypártok győzelme.

Nagy az öröm a DK-nál

A DK által az MTI-hez – a választás eredményének hivatalos bejelentése előtt – eljuttatott közlemény szerint a hárompárti együttműködés sikere, hogy Ladányi nyerte meg az időközi önkormányzati képviselő-választást. Örömmel nyugtázták, „hogy Ladányi Sándor tönkreverte a Fidesz jelöltjét a szigetszentmiklósi időközi választáson”. A párt szerint a közös jelölt győzelme azt bizonyítja, hogy a DK által igényelt teljes összefogás képes megtörni a Fidesz hatalmát és diadalra segíteni a demokratikus ellenzéki pártokat.

Az MSZP az esélyről

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese ugyancsak a hivatalos eredmény bejelentése előtt az MTI-nek úgy fogalmazott: a mostani „kétharmad-egyharmad” arányú győzelemmel azt az üzenetet küldték a jövő heti váci, és a szeptember 22-ei bajai időközi választás résztvevőinek, hogy „összefogással van esély a változtatásra”. Közölte, ez az esély most elindult, és ennek az összefogásnak az ereje 2014-ben leválthatja a jelenleg regnáló kormányt.

Az Együtt-PM szerint fontos kezdőlépés

Az Együtt-PM Szövetség szerint túlmutat Szigetszentmiklóson a siker. A pártszövetség közleményében azt írta: az időközi választáson az Együtt-PM Szövetség jelöltállító szervezetként támogatta az MSZP jelöltjét. Úgy látják, a győzelem fontos kezdőlépése volt a 2014 tavaszáig tartó kampánynak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.