Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 27. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: Kántor Yvette, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Bécsben enyhült a nyomás a kórházakon

Bécsben enyhült a nyomás a kórházakon

Bécsben enyhült a nyomás a kórházakon, ami azt jelenti, hatásos a több mint három hete tartó

- a koronavírus-járvány megfékezését célzó - teljes zárlat - írta meg a Der Standard osztrák napilap hétfőn az egészségügyi minisztérium szóvivőjére hivatkozva.

Ausztria keleti tartományaiban - Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban - április elsején rendelték el a teljes zárlatot, elsősorban a kórházak intenzív osztályainak túlterheltsége miatt. Burgenland a gyorsan javuló járványügyi mutatóknak köszönhetően már április 19-e óta enyhítéseket vezetett be, de a másik két tartományban május 2-áig meghosszabbították a zárlatot.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint Bécsben jelenleg 183 súlyos esetet kezelnek intenzívosztályon koronavírusos megbetegedéssel, ez 12-vel kevesebb, mint előző nap, és 32-vel - 15 százalékkal - kevesebb, mint egy héttel ezelőtt. Már látható a csökkenő tendencia, és ez igazolja a teljes zárlat hatékonyságát - írja a lap.

Johanna Mikl-Leitner tartományfőnök már pénteken bejelentette, hogy - Burgenlandot követve - jövő hétfőtől Alsó-Ausztriában is feloldják a zárlatot.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere eddig azonban visszafogottan nyilatkozott. Kedden szakértőkkel kiértékeli a járványügyi adatokat, és várhatóan bejelenti a döntést, hogy május 2-án valóban megnyithatnak-e az üzletek és a szolgáltatók a fővárosban, illetve marad a teljes zárlat. A polgármesteren nagy a nyomás, egyfelől, mert valóban javulnak az adatok, másfelől pedig a gazdasági kamara is egyértelműen a nyitás mellett foglalt állást.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1566 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 610 545 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 1307, az intenzív kezelésre szorulók 517-en vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 11-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 098-ra emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 575 217.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.