Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 08. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Dör Önkormányzat

Befejeződött Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Befejeződött Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

A projekt része volt Dör és Rábapordány községekben az orvosi eszközök beszerzése is.

Rábapordány és Dör községek konzorciumot hoztak létre a döri háziorvosi rendelő épület energetikai korszerűsítésére, valamint mindkét település orvosi rendelőjében megtörtént az elavult orvosi eszközök cseréje. Dör Község háziorvosi rendelőjének épülete nagyon rossz állapotban volt, ezért szükségessé vált a meglévő orvosi rendelő korszerűsítése. A 10,21 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épület utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a háziorvos feladatai ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a korábbi eszközök már nagyon régiek, elavultak voltak. A beszerzett orvosi eszközök mindkét község orvosi ellátásának színvonalát növelik.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a felújítás során a régi padozat részlegesen bontásra került, itt új padlószerkezet készült új szigetelésekkel és burkolatokkal. A felújítás során a régi, nem megfelelő belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint a homlokzatok hőszigetelése is megtörtént. Az épület zárófödémére kőzetgyapot hőszigetelés került, a belső festésére és részleges burkolat felújítására is sor került. A főbejárathoz felvezető rámpa átalakítása is szükséges volt, így az előírások szerinti szélességgel és korláttal lett ellátva. Az épület előtti közterületen akadálymentes parkoló is kialakításra került.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése és a magasabb komfortfokozat elérése.
Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőben a gyermek és felnőtt, valamint a védőnői egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud megvalósulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.