Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 09. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csornai Széchenyi István Általános Iskola

Beiratkozás a csornai Széchenyi István Általános Iskolába

Beiratkozás a csornai Széchenyi István Általános Iskolába

Az iskolai beíratás időpontját és módját is módosította a koronavírus járvány vészhelyzet

A csornai Széchenyi István Általános Iskolába a beíratás 2020. április 28. 0:00 órától 2020. május 15. 24:00 óráig tart!

A veszélyhelyzetre való tekintettel az iskola kéri, hogy lehetőség szerint online módon küldje be gyermeke felvételi kérelmét az iskolába, a

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolapfelületen.

Az intézmény biztosítja a személyes beíratás lehetőségét is.

Erre csak úgy van lehetőség, ha előtte telefonon (06-96-261-238) időpontot foglal. Személyes beíratásra is 2020. április 28. 0:00 órától 2020. május 15. 24:00 óráig lesz lehetőség.

Időpont egyeztetés 2020. április 15-től lesz munkanapokon ügyeleti időben (8-16 óra között).

Bárkinek segítség kell a Kréta e-Ügyintézés felülethez, keressék az iskolát ügyeleti időben munkanapokon 8-16 óra között (04.09-04.14 tavaszi szünet kivételével) a 06-96-261-238 telefonszámon, vagy csamio@csamio.hu email címen. Körzetes tanulók részére hamarosan küldeni fogják az értesítést, a beíratással kapcsolatos teendőket postai úton.

Az iskola rövid bemutatkozása

A csornai Széchenyi István Általános iskolában korszerűsített az informatikai rendszer, az idegennyelv-oktatáshoz különféle eszközök állnak rendelkezésre, pl. nyelvi labor (angol, német). Az iskola középső részének tetőterén kapott helyet a könyvtár és az orvosi szoba, valamint minden nap onnét szólal meg az iskolarádió.

Az intézményben külön egyéni fejlesztőszobák vannak, alsó és felső tagozaton is.

A tanítást szolgáló eszközrendszer jónak mondható, a fejlesztések folyamatosak. Digitális táblákkal, hordozható projektorokkal rendelkezünk. A tanulók számára rendelkezésre állnak tabletek, melyekkel tanóra keretein belül különböző feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.

A szabadidős tevékenységek, a közösségfejlesztő feladataink:

A napköziben folyó nevelés, oktatás projektmunka formájában valósul meg 1-6. évfolyamon. Tanulószobai ellátásra is van lehetőség.

Az iskolai sportkörnek tagja az iskola minden tanulója. Egy nagy tornateremmel, egy kis tornateremmel és egy sportpályával rendelkezünk.

A különféle szakkörök működése a tanulók egyéni képességeinek fejlesztését szolgálják.

A legtehetségesebb tanulókat az iskolán kívüli versenyeken való részvételre is felkészítjük.

Minden 4. és 6. osztályos tanuló a tavaszi időszakban 3-5 napos erdei iskolában vehet részt.

Mindannyiunk számára fontos, hogy a szülők ne csak iskolai vonatkozásban legyenek jelen az intézmény életében. Minden évben megrendezzük a családi napot.

Nagy reményekkel vágunk neki a 2020/2021-es tanévnek. Terveink, és lehetőségeink szerint három kis létszámú osztályt szeretnénk indítani. A kis létszámú osztályok több lehetőséget adnának, nem csak az oktatás terén, hiszen így több idő jutna egy gyermekre, magasabb színvonalú szakmai munka végzésére.

Kik várnak Benneteket, leendő elsősök? Nézzük csak!

Kisznerné Horváth Gertrúd, Gerti tanító néni jelenleg negyedikes osztályfőnökként várja a leendő elsősöket új osztályába. A következő tanévben kezdi a 30. tanévét a Széchenyi iskola falai között. Tanítói munkájának legfontosabb irányítója a gyermekközpontúság, a szülői házzal kialakított bensőséges, bizalmas kapcsolat, amelynek fókuszában a gyermek áll. Sok időt fordít a kulturális és zenei nevelésre, a hon és népismeret tanítására, technikai tevékenységekre, egészséges életmódra nevelésre, játékra, sportra, kirándulásokra és színházlátogatások szervezésére egyaránt. Kiemelten foglalkozik a jeles napok, népszokások területeivel. Elsődleges célja, hogy a kis nebulók szívesen jöjjenek az iskolába. Ezért reggelente az üdvözlő ölelés mellett mesével kezdi a napot.

Vargáné Budai Márta, Márti tanító néni. Csornán él férjével és két felnőtt gyermekével együtt. A főiskola elvégzése után a pályáját itt a Csornai Széchenyi István Általános Iskolában kezdte, ennek már 29 éve. Munkája során nagy hangsúly fektet arra, hogy a gyermekek nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben töltsék mindennapjaikat az iskolában. Ehhez nem csak a gyermek, hanem a szülő bizalmát is el kell nyerni.

Első osztálytól kezdve negyedik osztályig kíséri végig fejlődésüket, segíti kibontakozni nyiladozó értelmüket. A legfontosabb számára, hogy a gyerekek minden nap örömmel jöjjenek az iskolába. A gyermeki kíváncsiságukra, fogékonyságukra alapozva, napról napra ügyesebb iskolásokká válnak a segítségével.

Eitlerné Tóth Katalin, Kata tanító néni, 2017 óta tanít a Csornai Széchenyi István Általános Iskolában. Tíz évig a városi könyvtárban dolgozott, mely előtt és után is harmadik évfolyamtól tanított, felső tagozatban informatikát is. Az első osztály igazi kihívás, reményt keltő feladat számára.Az osztályával azt szeretné elérni, hogy biztos alapokat kapjanak a további tanuláshoz, használható ismereteket a további életükhöz.

Figyel arra, hogy egymás személyiségét tiszteletben tartsák, egymással elfogadóak legyenek.

Fontosnak tartja a szülőkkel való együttműködést. Úgy véli, akkor dolgoznak a leghatékonyabban, ha hárman - gyermek, szülő, tanító – összefognak, így megalapozzák a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket a kisgyerekek számára.

A kialakult rendkívüli helyzet miatt sajnos, nem volt lehetőségünk a Vár a Széchenyi! iskolába hívogató programjaink megtartására. Azonban, ahogy lehetőség adódik, szeretnénk egy részét pótolni, a hamarosan elkészülő új alsós játszótér átadásával egybekötve. Kézműves foglalkozást, vidám sportos vetélkedőt, faültetést tervezünk, és nem maradhat el a meghirdetett „Tréfás számok” című rajzpályázat értékelése sem. A számunkra legjobban tetszett 8 munkát fogjuk díjazni. Hagyománnyá szeretnénk tenni a Vár a Széchenyi! programsorozat keretében, hogy a leendő elsősök részére fát ültet az iskola.

Kedves leendő elsősök, nagycsoportos ovisok, VÁR A SZÉCHENYI, MERT SZÉCHENYIS DIÁKNAK LENNI JÓ!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei