Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2012. Május 08. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Pécs után Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma – így értesült a Világgazdaság.

A cég új stratégiát dolgozott ki, ennek megfelelően elsőként a pécsi kereskedőházukat zárták be tavaly, a békési megyeszékhelyről pedig feltehetően a harmadik negyedévben szállítanak utoljára. Ez körülbelül 100 munkahely megszűnésével jár.

A cég vezérigazgatója Feller Antal a lapnak azt mondta, hogy működési költségeiket azért kell csökkenteniük, hogy megőrizzék az ellátás színvonalát, illetve a patikáknak adott kedvezményeket. A nagykereskedők 2010-ben 10 milliárd forintnyi engedményt adtak a gyógyszertáraknak, ami meghaladja a gyógyszer-kiskereskedelmi szektor 2010-es éves eredményét, ami 7,5 milliárd volt.

A Hungaropharma telephelyein, kereskedőházain és leányvállalatán keresztül az ország teljes területére szállít. A Békéscsabai Kereskedőház elődjét 1998-ban vásárolta meg, 1999-ben korszerűsítette. Ebből a raktárból eddig 224 patikát láttak el. A kezdő évhez képest mintegy két és félszeresére nőtt a kereskedőház éves forgalma, és 77 százalékkal nőtt a megrendelések száma.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 15:03, szerda | Belföld

Nő az önkormányzatok támogatása jövőre

Jövőre 95 milliárd forinttal nő az önkormányzatok támogatása - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten, miután előadást tartott a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén.

2022. Június 29. 14:30, szerda | Belföld

Víz nélkül, tűző napon, egy dobozban tartotta cicáját

A 46 éves gyanúsított nő víz nélkül tartotta macskáját egy hordozóban a tűző napon.

2022. Június 29. 12:01, szerda | Belföld

Szeméremsértő képeket zsarolt ki egy pedofil három kislánytól

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2022. Június 29. 11:03, szerda | Belföld

A gyorshajtás buktatta le az ittas sofőrt - videó

Szirmabesenyő térségében állítottak meg a járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé.