Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 10. 07:03, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Békét sürgetett XVI. Benedek

Békét sürgetett XVI. Benedek

Húsvéti üzenetében békét hirdetett a Közel-Keleten és a világ válságövezeteiben a pápa.

XVI. Benedek a Szent Péter bazilika erkélyről 65 nyelven - köztük magyarul - tette közzé Krisztus feltámadásának örömhírét, majd húsvéti Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és a világra.

Békét sürgetett a Közel-Keleten és a világ válságövezeteiben a pápa. XVI. Benedek a vatikáni Szent Péter téren az ünnepi szentmise után tartott húsvéti beszédében azt mondta: a feltámadott Krisztus ajándékozzon reményt a Közel-Keletnek, hogy a térség összes etnikai, kulturális és vallási csoportja együttműködjön a közös jóért és az emberi jogok tiszteletben tartásáért.

Békét és stabilitást szorgalmazott Maliban, illetve a véres terrorista támadásoktól szenvedő Nigériában, ahol egyben a vallásszabadság kiépítését is szorgalmazta. A katolikus egyházfő a Szent Péter bazilika erkélyről 65 nyelven - köztük magyarul - tette közzé Krisztus feltámadásának örömhírét, majd húsvéti Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és a világra.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.