Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 08. 13:49, szerda | Helyi
Forrás: Csornai Többcélú Kistérségi Társulás

Beköltözött új helyére a csornai Fogyatékosok Napközi Otthona

Beköltözött új helyére a csornai Fogyatékosok Napközi Otthona

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Napközi Otthon 2006. szeptember 1-jén kezdte meg működését a kis-csornai óvoda épületében. A csornai kistérség településeiről érkező mozgás-, érzékszervi vagy értelmi fogyatékkal élők és autista fiatalok egyéni fejlesztését, gondozását segítő nappali intézmény létét az egyre növekvő létszám igazolja.

A 2011. év második felében az intézmény fennállásának nehéz időszakát élte meg, mivel a gondozottaknak otthont adó óvodából – más szempontból örvendetes - csoportbővítés miatt új helyre kellett költözniük.
A kényszerhelyzet és az idő rövidsége ellenére összefogással sikerült mind az óvoda, mind pedig a napközi otthonos ellátás számára a lehető legideálisabb körülményeket megteremteni. A Laky Döme u. 3. szám alatti épület átalakításával a gondozottak nagyobb, tágasabb helyet vehettek birtokba, így a csoport bővítése is lehetségessé vált. Az előző esztendő 24 fős ellátotti létszáma máris 28-ra növekedett, és az új, 32 főre szóló működési engedély alapján további létszámnövekedés is megengedett.
Boda Imréné, a Fogyatékosok Napközi Otthonának szolgálatvezetője ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki Csorna Város Önkormányzatának, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásnak, a közreműködő hatóságoknak, a kivitelezőnek a gyors és példaértékű együttműködésért és támogatásért, melynek eredményeként 2011. december 30-án az intézmény érvényes működési engedélyt kapott új helyén. Megköszönte továbbá az ismerős ismeretlenek segítségét is, akik az adóforintjaikon keresztül támogatták az alapítványt, pénzbeli, illetve tárgyi adományokkal járultak hozzá az intézmény otthonosabbá tételéhez. Megköszönte a gondozottaknak és az intézmény munkatársainak a megpróbáltatásokkal teli időszakban tanúsított türelmüket, helytállásukat.
„Ez ma egy fecskepalota, ahova mindenki elhozta a maga kis szalmaszálát. A fészek elkészült.” – fogalmazott a szolgálatvezető.
Dr. Turi György, Csorna Város polgármestere, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke beszédében örömét fejezte ki, hogy az összefogásnak köszönhetően rekordidő alatt megoldódott az intézmény sorsa. Kiemelte, hogy máris nagyobb létszámmal működik a napközi, mint a tavalyi évben.
„Az egészség áldás. Ugyanakkor kötelezettség. A segítségnyújtás és a felelősség kötelezettsége azok iránt, akik ebben nem részesülhetnek teljes mértékben.” – zárta beszédét Dr. Turi György.
Az intézmény egyházi áldásban is részesült Fazakas Zoltán Márton premontrei prelátus, kormányzó perjel és Heiter Róbert Gottfried prelátusi titkár által.
Az ünnepélyes megnyitót a gondozottak kulturális műsora színesítette. Versmondással, citerával, énekkel és tánccal kedveskedtek a megjelent vendégeknek. Az ünnepség állófogadással zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei