Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 25. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Belga másodedző a magyar labdarúgó-válogatottnál

Belga másodedző a magyar labdarúgó-válogatottnál

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a belga Patrick De Wildével erősítette meg szakmai stábját.

A magyar szövetség (MLSZ) szombati bejelentése szerint a szintén belga Leekens a korábbi időszak magyar szereplőivel is folytatja a munkát, így többek között Szélesi Zoltán másodedzővel.

"Ahogy azt korábban is említettem, eddig is elhivatott és profi kollégákat alkalmazott az MLSZ az A válogatott stábjában minden szakterületen. Ebből fakadóan a csapat stábja mindössze Patrick De Wildével egészül ki, aki szakmai tapasztalatával és hozzáállásával is teljes mértékben illeszkedik a többiekhez. A stábon belül nincs különösebb hierarchia, mindannyian a csapat lehető legjobb felkészítéséért dolgozunk" - fogalmazott az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

A szakmai stábhoz csatlakozó 54 éves belga szakember számára nem lesz ismeretlen a Leekensszel közös munka, hiszen Algéria nemzeti csapatát együtt irányították a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján. A pro-licences edző több belga klubnál is dolgozott technikai igazgatóként, vezetőedzőként, de volt az ukrán Metalurg Donyeck másodedzője is. Az utánpótlás területén is komoly tapasztalatokat szerzett a testnevelő tanári végzettségű De Wilde, mivel az osztrák Red Bull Salzburgnál az U18-as csapatot irányította, és tavaly ellátta az algériai olimpiai válogatott szakvezetői feladatkörét is.

A stábhoz most csatlakozó Patrick De Wilde a játékosmegfigyelői területen is hasznos tapasztalatokat gyűjtött korábbi munkái során, amelyeket a közeljövőben megoszt majd magyar munkatársaival is - közölte az MLSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.