Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2018. Június 28. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Jobaháza Község

Bemutató meccs magyar válogatottakkal a jobaházi sportpályán

Bemutató meccs magyar válogatottakkal a jobaházi sportpályán

Frizbi sporttábort rendeznek a faluban.

Július 02. és július 07. között, egy héten át ismét győri diákok vendégeskednek Jobaházán. A sporttábor helyszíne a sportpálya és a kultúrház lesz. Július 06-án pénteken a sporttábor résztvevői a délutáni órákban bemutató mérkőzést tartanak a sportpályán, az ellenfél csapatában a magyar felnőtt válogatott néhány tagja is képviselteti majd magát.

Néhány mondat a sportágról.

A Ultimate frizbi egy koronggal játszott csapatsport, melyben két 7 játékosból álló csapat küzd egymás ellen. A pálya téglalap alakú, szélessége kb. egy futballpálya szélességének a felével egyezik meg. A pálya két végén egy-egy célterület, úgynevezett zóna található. Mindkét csapat célja az, hogy úgy szerezzen pontot, hogy az egyik játékosa bedobja a korongot a támadott zónába, és ott egy csapattársa elkapja azt. A dobójátékos nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden olyan esetben, amikor a passz sikertelen, az ellenfélhez kerül a korong, és vele az ellentétes oldalon lévő zóna támadásának joga.

A mérkőzés többnyire a 15. pont megszerzéséig tart és körülbelül 100 perc hosszú. Az ultimate játékvezető nélkül játszott sport, melyben a játékosok testi/fizikai érintkezése nem megengedett, és a játékosok maguk felelősek a tiszta játékért, a szabályok alkalmazásáért, illetve betartásáért. A játék szellemiségeként megfogalmazott viselkedésminta (Spirit of the Game) iránymutatást ad, hogy a játékosoknak hogyan kell alkalmazni a szabályokat, és hogyan vezessék a mérkőzést önmaguk, játékvezető nélkül.

Nézzük, hogy csinálják a profik!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Július 04. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Július 03. 09:44, vasárnap | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végeznek Kónyban és Enesén

Csökkenhet a nyomás. elszíneződhet a víz átmeneti idóre.