Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Június 30. 18:06, péntek | Sport

Benyó Máté: „Álomszereplés lenne egy döntő a legtradicionálisabb versenypályáján”

Benyó Máté: „Álomszereplés lenne egy döntő a legtradicionálisabb versenypályáján”

A hétvégén Svédországban folytatódik a 2023-as Rallycross EB. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője a sportág legtradicionálisabb versenypályáján szeretne visszatalálni a sikerek útjára és Höljesben lepné meg a mezőnyt.

Benyó Máté: „Álomszereplés lenne egy döntő a legtradicionálisabb versenypályáján”

A hétvégén Svédországban folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a negyedik fordulót rendezik. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője a számára balszerencsésen végződött norvégiai futam után a sportág legtradicionálisabb versenypályáján szeretne visszatalálni a sikerek útjára, és Höljesben lepné meg a teljes mezőnyt.

Folytatódik az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekel az EB-n, igaz a remek kezdést követően – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt – Norvégiában, a legendás Hell ringen pechesen folytatódott. Önhibáján kívül nem jutott a fináléba, mert kilökték az elődöntőben a 2. helyről.

Most a svédországi Höljesben folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság a mostani versenyhétvégén. Máté a Peugeot 208 ERX-szel ismét csodát tenne a sportág legtradicionálisabb versenypályáján – a döntőbe kerülése kis híján ezzel érne fel –, és újfent jelezné a mezőnynek, vele komolyan kell számolni már az első évében.

„Jön a rallycross Európa-bajnoki naptár leghíresebb versenye, a Svédországban rendezendő höljesi forduló. A nevezési lista alapján létszámban és minőségben is megerősödik az amúgy is nagyon erős és minőségi mezőnynek az összetétele. Igyekeztem korábban sokat elemezni a pályát, nagyon tetszik, az európai rallycross legtradicionálisabb versenypályája. Abban bízok, hogy a korábbi versenyekhez hasonlóan itt is hamar fel tudom venni újoncként a pálya ritmusát. Nem áltatom magam azzal, hogy könnyű dolgom lesz, hiszen nagyon sok norvég és svéd ellenfelem lesz, akik amellett, hogy nagyon ügyes kezű pilóták, úgy ismerik ezt a nyomvonalat, mint a tenyerüket. Ez nem gond, magabiztosan vágunk neki a viadalnak és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a siker érdekében a csapattal. Szeretnénk jól érezni magunkat és továbbra is nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjteni. Azt reméljük, hogy ez hozni fogja magával a jó eredményt is” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője immár megjárta a menny után a poklot is, de ha ez kell ahhoz, hogy fiúból férfi váljon, akkor erre is szükség van. Höljesben kell viszont egy kis szerencse is, hogy újfent ott legyen a végelszámolásnál.

„Máté immár a saját bőrén tapasztalhatta, hogy ez a sportág a kemény férfiak sportja. Ha egy kicsit rutinosabb, akkor Norvégiában is döntős lehetett volna… De ne feledjük, ő egy huszonkét éves srác, aki ugyan kőkemény profi, de ebben a mezőnyben tapasztalatlan. Felkészült az újabb nagy csatára, és ha fejben is nagyon egyben lesz, akkor a hétvégén megint döntő lehet a jutalma. De az első évében már az is tökéletes, ha versenyről versenyre javul, kihozza magából a maximumot” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Sport

Konferencia-liga - Egygólos hátrányból kell fordítania a Ferencvárosnak

A Ferencváros múlt héten elvesztette a Konferencia-ligában 12 mérkőzésen át tartó veretlenségét, így a hazai visszavágón egygólos hátrányból kell kiharcolnia a továbbjutást a görög Olimpiakosz ellen a nyolcaddöntőbe jutásért.

2024. Február 21. 13:37, szerda | Sport

Kalmár Zsolt: a hosszú távú karrierem szempontjából jó döntést hoztam

Kalmár Zsolt, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Fehérvár FC válogatott játékosa szerint a hosszú távú karrierje szempontjából jól döntött, hogy ismét megoperáltatta a térdét.

2024. Február 20. 14:58, kedd | Sport

Meddig lehet “szimulálni”? tótbalázzsal beszélgettünk a 2024-es tervekről

tótbalázs és a szerkesztő Hajóka gondolatai a 2024-es raliévaddal kapcsoltban…

2024. Február 20. 14:55, kedd | Sport

Olaszország után Spanyolország következik

Több előfutamon a TOP5-be való kerülésért versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series 3. fordulójában a Forza Racing színeiben, majd Spanyolország felé vette az irányt.