Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Március 28. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Beszámoló Csorna közbiztonságáról, rendelet a faültetésről

Beszámoló Csorna közbiztonságáról, rendelet a faültetésről

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. március 24-i üléséről.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta Csorna város 2013. évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről szóló rendőrkapitányi beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki a kapitányság vezetőjének és személyi állományának a város közbiztonsági helyzetének javítása érdekében végzett munkájáért. A testület úgy döntött, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrnap alkalmából a városi rendőrkapitányság személyi állományának két tagját bruttó 50.000 Ft/fő összegű jutalomban részesíti.

Másodikként megállapította a képviselő-testület az intézmények étkezési nyersanyagnormáját, majd ezt követően módosította a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 36/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendeletet.

Negyedikként tűzte napirendre és fogadta el a képviselő-testület a fás szárú növények telepítési távolságára vonatkozó szabályokról szóló rendelet alkotására és a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (XII. 17.) rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A rendelet alkotásának célja, hogy a fás szárú növények telepítése során ne alakuljon ki közlekedést, szomszédot és ingatlanhasználatot, bármi egyebet zavaró, akadályozó állapot és lehetőleg ne történjen károkozás. A rendeletet a hatálybalépését (2014. március 27.) követően ültetett fás szárú növények telepítési távolságánál kell alkalmazni, ami nem jelenti, hogy a korábban ültetett növényeket ki kellene vágni illetve átültetni. Azonban a rendelet előírásait a hatálybalépését követően a meglévő fák, cserjék gondozása esetében be kell tartani. A fás szárú növények telepítési távolságára vonatkozó előírások betartatása a közösségi együttélés alapvető szabályai közé tartozik, ezért módosította a testület az erről szóló önkormányzati rendeletet.

Ötödikként módosította a testület a Csornai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát. A változtatást a hivatal belső kontrollrendszerének szabályozásának módosítása indokolta, mivel a korábban társulás által ellátott feladatot külső szakértő igénybevételével látja el az intézmény.

Hatodik napirendi pontban a képviselő-testület civil támogatási alap felhasználására vonatkozó pályázati kiírásról döntött. Az alap keretösszege 1,2 M Ft. A pályázati cél: támogatás nyújtása olyan tevékenységek (pl. közösségi programok, előadások, rendezvények, kiállítások, kiadványok stb.) megvalósításához, amelyek meghatározó jelentőségűek a város, egy városrész, vagy egyes közösségek életében, és hozzáadott értékkel bírnak a város egészére tekintettel.

Módosította a képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014. (II. 20.) önkormányzati rendeletét. A rendeletmódosítást az adósságkonszolidációra kapott állami támogatás összegének a rendeletben való megjelenítése indokolta. Az adósságkonszolidáció keretében önkormányzatunk két hitelének törlesztését és a meglévő kötvényállomány átvállalását teljesítette az állam. A tartozás átvállalás kapcsán 25.632.847 Ft állami támogatásban részesültünk törlesztési támogatás címen. A kötvényállomány átvállalásával együtt összesen 514.464.848 Ft állami támogatásban részesült az önkormányzat.

Döntött a képviselő-testület:

- közművelődési érdekeltségnövelő pályázat benyújtásáról,

- Csorna Város Önkormányzata és intézményei 2014. évi közbeszerzési tervének jóváhagyásáról,

- villamos energia vásárlására vonatkozó közbeszerzési eljárás elindításáról,

- Települési Értéktár Bizottság létrehozásáról,

- szavazatszámláló bizottság póttagjainak megválasztásáról,

- felajánlott vagyon elfogadásáról.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 19:00, vasárnap | Helyi

Egy friss klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens

Készült az AP tudósításának felhasználásával.

2024. Május 12. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 12. 13:00, vasárnap | Helyi

Kerekítő mondókázó foglalkozás babáknak Bágyogszováton

Belépődíj nincs

2024. Május 12. 09:00, vasárnap | Helyi

45 éves a pedagógia szakképzés a Hunyadiban

Jubileumi ünnepség