Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Április 21. 14:13, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Birkózás: Hatos Gábor bronzérmes a szófiai olimpiai selejtezőn

Birkózás: Hatos Gábor bronzérmes a szófiai olimpiai selejtezőn

A 74 kilós Hatos Gábor bronzérmet szerzett a birkózók Szófiában zajló olimpiai selejtezőjén, melynek első, pénteki napján hat szabadfogású súlycsoport küzdelmeit bonyolították le.

A 28 éves szombathelyi birkózó – aki a londoni kvótáért rendezett elődöntőben a sportág legendás alakjától, az olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok orosz Adam Szajtyijevtől szenvedett vereséget – a harmadik helyért az ukrán Oleg Bilocerkivszkijt győzte le két menetben (2–0, 4–0).

A pénteken szőnyegre lépett öt magyarból további háromnak a legyőzője döntőbe, azaz egyúttal Londonba menetelt, így ők is folytathatták a küzdelmet a vigaszágon. A 60 kg-os Molnár József szintén rögtön a bronzéremért lépett szőnyegre, de a harmadik menetben tusvereséget szenvedett a török Selahattin Kilicsallayantól. Molnár Róbert (55) és Kiss Gergely (96) pedig a bronzmeccsért rendezett összecsapáson maradt alul egyformán két menetben az ukrán Vitalij Gurszkijjal, illetve a moldovai Nicolai Cebannal szemben.

Mivel ezúttal minden súlycsoportban csak a döntősök jutottak olimpiai kvótához, így a szabadfogású szakágnak egyelőre továbbra sincs egyetlen indulási joga sem. Szombaton még a 120 kilós Ligeti Dániel próbál szerencsét, illetve megkezdődik a kötöttfogásúak küzdelme.

„Hatos jól birkózott, azt hittem, legyőzheti Szajtyijevet, akin azonban kevésbé látszott meg a hosszú kihagyás, mint azt reméltük. Kiss Gergely is kikaphatott a grúz riválisától, illetve a két legkisebb súlycsoportban indult két Molnártól sem várhattunk többet. Egyedül Wöller Gergő szúrta el a meccsét. Rossz döntéseket hozott, kapkodott” – értékelt a távirati irodának Gulyás István szövetségi kapitány, aki hozzátette, Ligetinek három meccset kell nyernie a kvótaszerzéshez, de nagyon bízik benne, mert a sorsolás következtében az ágán egyetlen olyan versenyző sincs, akit ne győzött volna le pályafutása során.

Akik most sem szereztek kvótát, azoknak még két lehetőségük maradt: jövő hétvégén a kínai és a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs verseny.

Gulyás szerint Hatosnak reális esélye van kijutnia Londonba, illetve Wöllernek is, de nem hibázhat úgy, mint azt most tette. Meglátása szerint a többieknek szerencsés sorsolásra is szükségük lenne a kvótaszerzéshez. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy egyre több erős rivális biztosította már a helyét a játékokra, így papíron egyre könnyebb ellenfelekkel kell megküzdeni az indulási jogért.

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok