Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 21. 10:54, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bizonytalan a zöldségszezon

Bizonytalan a zöldségszezon

Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a szabadföldi zöldségekben a hét végi viharok és a heves esőzések - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lap a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezetre hivatkozva azt írta, hogy néhány mélyebb fekvésű területen megállt a víz, ott az a kérdés, hogy mennyi ideig marad a terület elöntve.

Tavaly volt olyan csemegekukorica-tábla, amelyet félméteres magasságban öntött el az ár, de mivel hamar levonult, az állomány különösebben nem károsodott - áll a cikkben.

A lap összeállítása szerint a hideg és a meleg egyaránt gondot okozott a termesztőknek. A hideg miatt például késett a sárgarépa és a hagyma vetése, a hőség viszont nem tett jót a zöldborsónak.

A szakmai szervezet szerint is fontos lenne a belföldi zöldségfogyasztás növelése, ennek a törekvésnek azonban gátat szabnak a magas árak. A KSH adatai szerint egy év alatt 17 százalékkal drágult az átlagos zöldségkosár - olvasható a cikkben.

Címkék: zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.