Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Május 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Aratás előtti tűzvédelmi értekezletet tartottak Kapuváron.

2023. május 25-én az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek, a szövetkezetek műszaki vezetőinek, tűzvédelmi előadóinak, a gazdakörök vezetőinek, valamint minden érdeklődő részére összevont értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tantermében.

Az értekezleten átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termény betakarítási, bálázási munkákban ellátott erő- és munkagép, valamint egyéb jármű megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőiről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, és értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzésének tapasztalatait, valamint a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait.

Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy a hatósági osztály megbízott főelőadója ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a betakarítási munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat.

Gyürü Karina tűzoltó hadnagy a hatósági osztály főelőadója tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó alezredes úr iparbiztonsági felügyelő zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

Az eseményen huszonketten vettek részt, akik közel negyven szervet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat.

Az értekezlet a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 16:00, szombat | Helyi

Gyógyító ételek

Ismeretterjesztő előadás, ételkóstolás és vásár.

2023. Szeptember 30. 13:00, szombat | Helyi

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az egyesület európa bajnoki érmes versenyzői.

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!