Hírek
2011. Február 16. 11:39, szerda |
Helyi
Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület
Böllérmáj Fesztivál Kapuváron
Kapuvár és a térség védjegyévé tennék a böllérmájat. Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első "Böllérmáj Fesztivált" február 12-én szombaton Kapuváron.
Képgaléria megtekinthető itt
Nagy sikere volt a kezdeményezésnek a vállalkozó kedvű vendéglősök, és a kóstolni vágyó látogatók között is. A böllérmájat az 1960-as években kezdte készíteni a kapuvári Gulyás Csárda akkori legendás vezetője. Az étel legfontosabb összetevői a máj és a velő. A kezdetektől legendás étel volt, sok átutazót állított meg Kapuváron, akik először megkóstolták a helyi specialitást, majd később emiatt álltak meg a Gulyás Csárdánál.
A fesztiválra 14 főző csapat nevezett. A vendéglősök elmondták, hogy a rendezvény óta újra egyre többen rendelik meg náluk ezt az ételt.
A rendezvényről a következő fotókat Turbók Attila (Kisalföld) készítette
Ezek érdekelhetnek még
2024. December 02. 16:00, hétfő | Helyi
Kazán mellett összerakott tűzifa kapott lángra Kapuváron
A 48. héten történt.
2024. December 02. 13:00, hétfő | Helyi
Csütörtökön érkezik Szanyba a Mikulás
Találkozás a Kastélyudvarban
2024. December 02. 09:00, hétfő | Helyi
Véradás a Rábaközben
Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.
2024. December 01. 19:00, vasárnap | Helyi
Zöld jövő a közösségi összefogás erejével
Lehet még jelentkezni a MOL – Új Európa Alapítvány Zöld Oázis pályázatára