Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2013. Április 19. 10:20, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Bombasiker az Xperia Z

Bombasiker az Xperia Z

Rövid idő alatt több millió példányt adtak el a Sony csúcsmodelljéből, az Xperia Z-ből.

Nagy szüksége volt már a Sonynak egy igazi sikertelefonra. A japán gyártó már több mint 15 éve aktívan jelen van a mobilpiacon, igaz, 10 évet az Ericssonnal közös vegyes vállalkozásban, a Sony Ericssonban tevékenykedett. Amikor 2011 végén bejelentették, hogy az Ericsson részesedése a japán vállalathoz kerül, mindenki egy teljesen új, sokkal sonysabb jövőt remélt.

A még az Ericsson segítségével fejlesztett 2012-es paletta már egy új irány jeleit mutatta, de egészen a 2013-as nemzetközi szórakoztatóelektronikai vásárig (CES) kellett várni a nagy durranásra. Ekkor mutatták be ugyanis az első, igazán nagy ismertségre szert tevő, FullHD-s telefont, az Xperia Z-t. Egy elemző szerint a vízálló készülékházzal rendelkező Z-t alig 40 nap alatt több mint 4,6 millió példányban vásárolták meg. Ugyan a Sony első negyedéves eredményeire még várnunk kell, de ha ilyen jól alakulnak az eladások, az könnyedén a harmadik helyre repítheti a japán óriást az okostelefon-ranglistán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 01. 06:00, szombat | Belföld

Mintegy 17 ezren kapcsolódtak ki ősszel a zánkai Erzsébet-táborban

Háromnapos, kétéjszakás turnusokban összesen mintegy 17 ezer gyermeket fogadott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zánkai Erzsébet-táborban szeptember 5. és 30. között

2022. Szeptember 30. 18:56, péntek | Belföld

Baleset miatt lezárták az M5-öst Pusztavacsnál Szeged felé

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Pusztavacsnál Szeged felé, a járműveket az 5-ös főútra terelik, emiatt több kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján péntek délután.

2022. Szeptember 30. 13:29, péntek | Belföld

KSH: augusztusban 43,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak

Augusztusban a belföldi értékesítés árai 66,6, az exportértékesítésé 31,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban.