Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 22. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Bombát találtak a fővárosban

Bombát találtak a fővárosban

Szerda éjjelre hatástalanították a tűzszerészek a fővárosi Alkotás utca és Csörsz utca közelében délután talált 203 milliméteres gránátot

- közölte a honlapján a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága nem sokkal éjfél után.A tájékoztatás szerint a munkálatok idejére a környező ötvenegy lakásból ötvenkét embert menekítettek ki, akik éjfél körül visszatérhettek otthonaikba.

Korábban a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-vel azt közölte, hogy második világháborús robbanótestet találtak a XII. kerületi Alkotás utcában. Egy 203 milliméteres szovjet, kilőtt állapotban lévő betonromboló gránátot azonosítottak.

A hatástalanítással összefüggő munkák idejére a környéket lezárták és kiürítették. Ez érintette a Tartsay utca és az Alkotás utca egy szakaszát, a BAH csomópont egy részét, a felüljárót és az alatta lévő utat, továbbá 35 lakóházat, több irodaházat, egy mentőállomást, a MOM sportközpontot és az uszodáját, valamint a közelben lévő szálloda két szárnyát.

A forgalomkorlátozást éjféltájban feloldották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt