Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 25. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Hat év börtön-, illetve tíz év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék jogerősen egy nőt és egy férfit, akik két éve kiraboltak egy szexuális hirdetésre jelentkező férfit Szekszárdon

- közölte a törvényszék az MTI-vel. A nő egy internetes oldalon hirdette magát, erre a sértett 2020. május 9-én jelentkezett a lakásán. Az elsőrendben vádolt nő azonban a szolgáltatás nyújtását visszautasította, és további összeget kért az előzetesen egyeztetett áron túl, amit a sértett nem akart megfizetni - írta közleményében a törvényszék.

A nő ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a szomszédban lévő barátja, a másodrendű vádlott meg fogja verni; a két vádlott ezután a sértettet a gépkocsijához kísérte, ahonnan elvettek 28 ezer forintot, majd szintén fenyegetéssel arra akarták kényszeríteni a férfit, hogy egy pénzkiadó automatából vegyen fel nekik további 200 ezer forintot. A sértett egy utcában leállította a járművet, és dudálva segítséget kért az ott lévőktől, ezután a két vádlott elhagyta a gépkocsit.

Az eljárás alatt a nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, a férfi azt részben beismerte.

A közlemény szerint a bíróság a nőt rablás, továbbá csalás kísérlete, lopás és ötrendbeli becsületsértés miatt, a többszörösen büntetett előéletű férfit - erőszakos visszaesőként - társtettesként elkövetett rablás és lopás miatt ítélte el.

A törvényszék másodfokú ítéletében a Szekszárdi Járásbíróság által kiszabott szabadságvesztést két-két évvel mérsékelte, miután nagyobb nyomatékkal vette figyelembe az enyhítő körülményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.