Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 25. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata

Bősárkány önkormányzata értékesíti egy ingatlanát

Bősárkány önkormányzata értékesíti egy ingatlanát

Pályázati elhívás

Bősárkány Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat nemzeti vagyonáról szóló 5/2013. (II..25.) önkormányzati rendeletének 3. mellékletét képező versenyeztetési eljárásról szóló rendelkezése alapján a következő nyílt, egyfordulós pályázati felhívást teszi közzé:
A pályázat célja: önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése
A pályáztatásra kerülő ingatlan:
Az ajánlatok benyújtásának helye: 9167 Bősárkány, Kossuth L. u. 1.
Az ajánlatok benyújtásának módja: Az ajánlatok személyesen, vagy postai úton nyújthatók be a Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal (9167 Bősárkány, Kossuth L. u.1.) részére címezve, zárt borítékban.
A pályázat elbírálásának szempontja: a vételár nagysága.
Az ingatlan értékesítésével kapcsolatos döntések:
A vételárat egy összegben. a szerződéskötéstől számított 30 napon belül kell megfizetni. A tulajdonjog átvezetésére a teljes vételár megfizetését követően kerülhet sor. A vételár teljesítésének elmulasztása, illetve késedelmes teljesítés esetén az eladó a szerződéstől elállhat. Az ingatlan jelen pályázati eljárás keretében a kikiáltási áron alul nem értékesíthető.
Az ajánlat minimális tartalmai elemei:
- a pályázó neve, címe/székhelye, elérhetősége
- nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról
- egyértelmű nyilatkozat a felkínált vételár nagyságáról
- nyilatkozat az ajánlati kötöttség elfogadásáról. (Az ajánlattevő az általa adott ajánlathoz az elbírálást követő 30 napig kötve marad, kivéve, ha az elbírálás időpontjában egy másik ajánlattevővel jön létre szerződés, vagy egyik ajánlattevővel sem jön létre szerződés.)
- a pályázati biztosíték megfizetésének igazolása
Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2014. május 09.
A pályázatok bontása 2014. május 12-én 14 órakor nyilvánosan történik a Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti 20. sz. tanácstermében.
A pályázatokat a polgármester – tartalmi és formai értékelést, és az esetleges hiánypótlást követően - haladéktalanul a Képviselő-testületi elé terjeszti, melyek elbírálására az e célból összehívott rendkívüli testületi ülésen kerül sor.
A Képviselő-testület a döntését követően a pályázati eljárás eredményét haladéktalanul, de legkésőbb 5 munkanapon belül közli valamennyi pályázóval.
Abban az esetben, ha a Képviselő-testület második helyezettet is megjelöl a határozatában, úgy e pályázó 30 napos ajánlati kötöttsége megszűnik, ha a kiíró a nyertes pályázóval szerződést köt.
A nyertessé nem nyilvánított pályázók ajánlati kötöttsége a döntésről szóló értesítés kézhezvételének napján szűnik meg.
A pályázat eljárással kapcsolatban további információ kérhető: dr. Horváth Rita jegyzőnél személyesen, vagy telefonon: 96/271-217 telefonszámon
Pályázati biztosíték: Az ingatlan megvásárlására pályázni 100.000,- Ft összegű biztosíték ellenében lehet. A biztosítékot a Közös Önkormányzati hivatal pénztárában lehet befizetni. A biztosíték befizetését a pályázat benyújtásával egyidejűleg igazolni szükséges.
Amennyiben a pályázat nyertese – vagy annak visszalépése folytán a szerződés megkötésére jogosult egyéb pályázó – az adásvételi szerződés megkötésétől eláll, vagy a szerződés megkötése az ő érdekkörében felmerült egyéb okból marad el, úgy a letétbe helyezett biztosítékot elveszti.
Egyéb esetekben, valamint a vesztes pályázók részére az ajánlati biztosítékot vissza kell téríteni.
A pályázat elbírálása:
A zárt borítékban benyújtott pályázatokat, a bontást követően a polgármester rangsorolja, tartalmi és formai szempontból értékeli, szükség esetén hiánypótlást kérhet. A hiánypótlás nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelen. A rangsorolt, testület elé terjesztett pályázatokról a képviselő-testület dönt a vételár nagysága alapján.
Az ingatlan – igény szerint – a kiíróval egyeztetett időpontban megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.