Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2016. Január 27. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bosszúból nagyanyjára gyújtotta a házat a sopronkövesdi férfi - fotók

Bosszúból nagyanyjára gyújtotta a házat a sopronkövesdi férfi - fotók

Előzetesben a gyújtogató

Előzetes letartóztatását rendelte el a Győri Járásbíróság annak a sopronkövesdi 24 éves férfinak, aki bosszúból felgyújtotta nagyanyja házát.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat T. Ferenc 24 éves sopronkövesdi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 27-én 23 óra 45 perckor ismeretlen személy egy sopronkövesdi lakóház udvari bejárati ajtajában tüzet gyújtott, melynek következtében leégett az ingatlan tetőszerkezete, valamint az épület nagy része. A nyomozás során a ház tulajdonosa elmondta, hogy lánya ébresztette fel az éjszakai órákban azzal, hogy tűz van az előszobában. A házban lévő vízzel megpróbálták eloltani a tüzet, de ez nem sikerült, így kimenekültek a lakásból segítséget kérni. A 60 éves sértett a tűzesetet követően észrevette, hogy a nagykapu zárja megsérült és a hátsó udvaron lévő tárolóból eltűnt egy benzinnel megtöltött kanna, illetve a kaputól nem messze egy idegen öngyújtót is felfedezett.
A büntetőeljárás során a nyomozók látókörébe került T. Ferenc 24 éves sopronkövesdi lakos - a sértett unokája - akit a rendőrök kihallgattak az ügyben. Az eljárás további szakaszában azonban a férfi ismeretlen helyre távozott, ezért vele szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság - 2015. november 18-án - elfogatóparancsot bocsátott ki.

A nyomozók 2016. január 25-én, Tatán elfogták T. Ferencet és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol - őrizetbe vétele mellett - emberölés bűntett kísérlete, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki. A tettes elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, melyet a Győri Járásbíróság 2016. január 26-án elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 16:00, hétfő | Helyi

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Aratás előtti tűzvédelmi értekezletet tartottak Kapuváron.

2023. Május 29. 13:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Május 29. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Május 28. 17:00, vasárnap | Helyi

Vonatpótló buszok járnak Csorna és Sopron között

Vágányzári hirdetmények a személyvonatokra és az IC járatokra.