Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Augusztus 29. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kóny Önkormányzat

Bővebben a kónyi sportcsarnok felújításáról

Bővebben a kónyi sportcsarnok felújításáról

Sajtóközlemény a sportcsarnok felújításának tartalmáról, a készültség szintjéről.

A Kónyi Sportcsarnok korszerűsítését és a települési zöldinfrastruktúra fejlesztést magában foglaló projektet végez Kóny Község Önkormányzata. A projekt megvalósulása 40 %-os szintet ért már el. A Sportcsarnok felújítása tervszerűen halad, és megfelelő körülményeket fog teremteni a rendszeres sportolás, a közösségi játékok, a testnevelés és a nagyobb rendezvények számára.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projektet az európai unió 300,2 MFt vissza nem térítendő támogatással támogatja.
A Kónyi Sportcsarnok felújítás céljai . a korszerűbb csarnoktér (933 m2) kialakítása, melynek során új sportpadló burkolatot kap, a kiszolgáló helyiségek (151 m2) korszerűsítése, az emeleti galéria (210 m2) átalakítása, az akadálymentesség megteremtése, teljeskörű energetikai korszerűsítés, gépészet, villamosrendszer átépítése, csapadékvízelvezetés megoldása, járdaépítés.

A felújítás magában foglalja: a megmaradó acél vázszerkezeten a teljes tetőhéjazatcserét /Kingspan panelredszer új acél szelemenekre építve/, az oldal és végfalakon polysztirol hab hőszigetelést, új műanyag nyílászárók beépítését, a nyugati oldalon az árnyékolás megoldását, küzdőtéri sportpadló cseréjét, a bordásfalrendszer kiegészítését, a végfali mászó kötél és gyürű tartószerkezetének
átépítését, a labdavédő hálórendszer kialakítását, a földszinti kiegészítő helyiségek felújítását /akadálymentes wc új burkolatokkal, berendezésekkel, az orvosi szoba, a szertár a szükséges részleges felújításokkal/, a galérián egy új kondició terem kialakítást a csarnoktérrel egy légtérben, de a megmaradó galériától leválasztva.

Kialakításra kerül továbbá 1 tanári szoba saját wc-mosdó-zuhanyzó blokkal, új emeleti szertár, kazánház új gipszkarton válaszfal rendszerrel, burkolatokkal, nyílászárókkal.

A galériáról nyíló 2 db erkély új lefedéssel és korlátrendszerrel történő ellátása. A csapadékvíznek a keleti oldalon a meglevő rendszerre való rákötése, a nyugati oldalon új szikkasztó műtárgyra való rákötése. A meglevő parkolók kiegészítése akadálymentesített parkolóval.

A felújítás-átalakítás keretében kiemelt figyelmet fordítanak az energiahatéknyság növelésére, az akadálymentesítésre.
A települési zöldinfrastruktúra fejlesztés keretében mindegy 0,2716 hektárnyi terület környezetbarát, aktív közösségi rekreációs zöldterületté alakítása valósul meg. Az élhető és fenntartható települési környezet kialakításán túl a fejlesztés hozzájárul az éghajlatváltozás enyhítéséhez.

A programelem eredményeként klímatűrő fákat és cserjéket ültetnek, kutyafuttatót hoznak létre, futópályát alakítanak ki, és kataszterbe veszik 4 hektáron a jelenlegi faállományt.

Az összehangolt fejlesztés reagál Kóny község és a környező települések lakosainak igényeire, hozzájárul helyi közösségek erősítéséhez.

A felhívás megnevezése: Élhető települések - TOP_Plusz-1.2.1-21
A megvalósulás helyszínei: 9144 Kóny, Béke u. 1. valamint Kölcsey utca (hrsz: 88)
A kedvezményezett neve: Kóny Község Önkormányzata és a Kónyi Közös Önkormányzati Hivatal
Kóny Község Önkormányzata tulajdonosa és üzemeltetője a Sportcsarnoknak. Az Önkormányzati Hivatal pedig felelős a zöldterületek karbantartásáért.
A projekt várható befejezése: 2025. december 31.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 300,2 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 16:00, szombat | Helyi

Beledben kinyílik a céhláda

Múzeumi előadás érdekességekkel minden korosztálynak.

2024. Szeptember 28. 13:00, szombat | Helyi

Könyvklub indul Bősárkányban

Beszélgetések könyvélményekről.

2024. Szeptember 28. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Egész héten programok, ingyenes beiratkozás.

2024. Szeptember 27. 16:00, péntek | Helyi

Mutassuk meg hazánk értékeit!

Rábaközi fotósok figyelem!