Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Február 21. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővült a termékkör, ettől még nem lesz kisbolt a trafik

Bővült a termékkör, ettől még nem lesz kisbolt a trafik

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt nem tart attól, hogy a termékpaletta bővítéstől közértek riválisai lehetnek a trafikok - hangzott el a Gazdasági Rádióban. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. folyamatosan figyelemmel kísérte és elemezte a dohánypiaci ágazat és a fogyasztók dohánykereskedelmi koncesszióval kapcsolatban felvetett javaslatait és problémáit.

Fontosnak tartották azt is, hogy a 2013. május 1-jétől dohányboltot üzemeltetők a fiatalkorúak védelmét szem előtt tartva, a működési előírások szerint, egy megfelelő termékpalettával tudjanak a piacon megjelenni úgy, hogy vállalkozásuk hosszú távon versenyképes legyen.

Ennek érdekében a Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a jogalkotóval, és javaslatot tett a törvény alapján forgalmazható termékek körének bővítésére. A kezdeményezést az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta, a hivatalos közzététel hamarosan megtörténik, így a pályázóknak és a leendő koncesszió tulajdonosoknak bővültek a lehetőségei. A trafikokban a dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és a szerencsejáték termékek mellett hírlap, égetett szesz, kávé, energiaital, üdítő és ásványvíz is a polcokra kerülhet.

A jogosultság elnyeréséhez Koncessziós Pályázati Kiíráson kell részt venni. A kiírási anyagot 2012. december 15-én tette közzé a Magyar Állam és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A leadási határidő február 22. éjfél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.