Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 06. 09:20, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Bringatúra az elkerülő úton a résztvevők szemével

Bringatúra az elkerülő úton a résztvevők szemével

Gyermeki mosoly a felnőttek arcán.

Tegnapi cikkünkben már beszámoltunk a csornai elkerülőre szervezett egyszeri és megismételhetetlen kerékpártúráról. Cikkünk végén kértük, hogy a résztvevők írják meg élményeiket, benyomásaikat. Milyen volt belülről átélni ezt az eseményt?
Sote ezt írta nekünk:

Egyéni kezdeményezés nyomán, melyet Dr. Czumbil Norbert tett mint ötletgazda, a vártnál sokkal többen jöttek el 2015 szeptember 5-én a Csornát elkerülő autóútra szervezett 20 km-es közös bringázásra, kerékpártúrára. 700 résztvevőnél is több lehetett, szóval többen gyűltünk össze, mint ahányan kimennek egy városi focimeccsre. Az időjárás is kedvezett, kicsit fújt a szél, de hát ahogy mondják, egy bringásnak mindig szembe fúj. Igazi öröm volt látni a sok-sok résztvevőt. Az első felüljáró utáni lejtő alján álltam meg fotókat készíteni, és valódi csodát láttam: a felnőttek arcára gyermeki mosoly ült ki, bringáztak és mosolyogtak, ahogy talán gyermekkorukban. Sok gyerek is volt a résztvevők között, hajtottak tisztességgel. Mert bringázni jó! Gondoljunk csak bele, amikor kis gyermekként megtanulunk biciklizni, az egy emlékezetes mérdföldkő, egy büszkeség és elégedettség, az érzés, hogy uraljuk "cangát", suhanunk előre. Melyik gyerek nem szeret biciklizni? Még iskolába is sokan járnak kerékpárral, aztán sajnos alábbhagy a rajongás. Pedig ez az esemény is megmutatta, hogy az öröm-ösztön nem vész ki az emberekből. Olyan mosollyal ülnek a nyeregben, ahogy autóban soha. Tekernek, saját erőből leküzdik a kb. 20 kilométert és nyugtázzák, hogy jól esett. Menet közben heccelik, ugratják egymást, viccelődnek, jókat nevetnek. Aki ott volt tudja, átélte, egy élménnyel lett gazdagabb. Az út, az aszfalt tökéletes, sima és egyenletes. Végre meghozza az élhető város reményét és tisztább levegőt lélegezhetünk. Talán még a belvárosi közlekedés is könnyebb lehet majd kerékpárral, persze némi jól átgondolt változásra azért szükség lenne. Köszönet mindazoknak akik létrehozták ezt az elkerülő utat, dolgoztak vele és érte, küzdöttek azért, hogy megvalósuljon, választási ciklusokon átívelő munkafolyamat volt. Ne felejtsük el megköszönni az Európai Unió támogatását, anélkül ki tudja mire lett volna kész az út. Látva, hogy ennyi ember bringára pattant ezen a szombat délutánon, azt is remélem, hogy lehet folytatás, és szerveződik még hasonló esemény, ahol a bringázni szeretők összejöhetnek.

Sok résztvevő a facebook-on osztotta meg gondolatait:

- Szenzációs volt, nagyon köszönjük.

- Köszönöm, hogy a részese lehettem. 6 éves kislányom kérdezte: "Anya, hány menetre vettünk jegyet? " Bármikor újra megcsinálnánk!!

- Köszönjük a lehetőséget! Hatalmas élmény volt átélni és látni, hogy meg tud mozdulni Csorna!

- "Nemcsornaiként" is szuper élmény volt 600 emberrel együtt tekerni! Nagyon köszönjük a remek szervezést!

- Megcsináltuk!

- Köszönjük a lehetőséget Norbert Czumbil ! Nagyon sok csornai embert sikerült "rávenni" egy kis sportolásra. Nagyon jó ötlet volt és jól éreztük magunkat. Köszönjük a szervezést !

- Köszönöm Dr Úr hogy az utolsókat is biztatta és nem hagyta cserben.Nagyon jó volt. Még egyszer is köszönöm ezt az élményt!!!!

- Jó volt látni ezt a sok mosolygós arcot!

Videónk a barbacsi úti felüljáróról készült, amikor még nagyjából együtt volt a mezőny. Így is 7 perc telt el, mire elhajtott mindenki.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon