Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2016. November 19. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Brüsszel nem vonja vissza a kényszerbetelepítésről szóló döntéseit

Brüsszel nem vonja vissza a kényszerbetelepítésről szóló döntéseit

Az uniós belügyi tanácsülés újra egyértelművé tette, hogy az Európai Bizottság továbbra sem vonja vissza a kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. \"Ez azt jelenti, hogy elhúzódó vitára kell számítanunk\"

- nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára péntek délután az MTI-nek.

Dömötör Csaba közölte: az októberi népszavazás eredménye egyértelmű, "a szavazók 98 százaléka nemet mondott a Brüsszel által erőltetett kvótacsomagra". A kormány ennek alapján kezdeményezte az alaptörvény módosítását, amelyet azonban az ellenzéki pártok nem támogattak. "Sajnáljuk, hogy az ellenzék pártpolitikai kérdést csinált az alaptörvény módosításából, és felelőtlenül figyelmen kívül hagyta, hogy stratégiai kérdésről, nemzeti ügyről van szó" - hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: a népszavazáson 3,3 millió ember nyilvánított véleményt, és ezt a kormány magára nézve kötelezőnek tekinti. A kabinet továbbra is ellenzi a brüsszeli betelepítési programot, és ennek megfelelően képviseli Magyarország érdekeit minden uniós fórumon - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 01. 06:00, szombat | Külföld

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette pénteken, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be arra, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz.

2022. Szeptember 30. 13:26, péntek | Külföld

Kreml: az új területeket érő csapásokat agressziónak fogják tekinteni

Oroszország agressziónak fogja tekinteni az \"új területeire\" mért ukrán katonai csapásokat - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak nyilatkozva.

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Külföld

Uniós biztos: az EU-nak minden tagállam számára elfogadható gázárplafont kell előterjesztenie

Az Európai Uniónak olyan gázárplafonra kell javaslatot tennie, amely az összes uniós tagállam számára elfogadható - jelentette ki Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős biztosa pénteken Brüsszelben.