Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Brüsszel szerint alacsony a magyar kockázat

Brüsszel szerint alacsony a magyar kockázat

Az Európai Bizottság szerint Magyarország közpénzügyeinek fenntarthatósága közép- és hosszú távon is alacsony kockázattal bír, feltéve, ha teljes mértékben megvalósítja a kormány az 'ambiciózus” fiskális konszolidációt. Brüsszel szerint 2014 után is fennmaradhat a kitűzött költségvetési hiánypálya, Magyarország rövid távon nincs kitéve fiskális fenyegetettségnek.

Az Európai Bizottság szerint Magyarországnak főként az államadósság csökkentésére kell helyeznie a hangsúlyt. A GDP arányos államadósság a Bizottság szerint a tavalyi 81,4 százalékról 76,8 százalékra csökkenhet 2014-re. Bár a jelentés több kockázati tényezőt is kiemelt, úgy tűnik tényleg esélyes, hogy Magyarország jövőre kikerüljön a túlzott deficit eljárás alól, melyben 2014 óta szerepel - írják az Equilor elemzői.Az Unió azonban óvatosabb lehet, hiszen nagy a veszélye, hogy az eljárás megszüntetése után rögtön felpuhulhat a költségvetés, a választási évre készülve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.