Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu/illusztráció: mti

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

Augusztus 6-án délután a badacsonytördemici strandnál egy két és fél éves kislány a Balatonban besodródott a mélyebb vízbe gumimatraccal, majd arról leesett és elmerült a tóban. A gyors emberi összefogás és a szakszerű hatósági intézkedések megtétele ellenére a cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A helyszínre érkező orvosi segítség újraélesztési kísérlete nem járt eredménnyel, a kislány életét már nem tudták megmenteni – közölte a rendőrség.

A gyermek édesanyjával fürdőzött a Balatonban annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szeles, viharos időjárás miatt.

A kislány vízbe fulladásának körülményeinek tisztázása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.