Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 20. 07:17, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Button lesz a McLaren első számú pilótája?

Button lesz a McLaren első számú pilótája?

Nem csak az angol sajtó méltatja Jenson Buttont melbourne-i sikerét követően, főnöke, Martin Whitmarsh sem győzte dicsérni a McLarennél harmadik szezonját győzelemmel kezdő angol pilótát, ahogyan Vettel is.

Noha a wokingi istállónál hagyományosan nincsen csapatsorrend, Martin Whitmarsh Ausztrál GP utáni nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy egyértelműen Jenson Buttoné a vezető szerep a McLarennél. Ez persze nem meglepő, hiszen Button tavaly sokkal kiegyensúlyozottabban és eredményesebben versenyzett honfitársánál, és a csapavezető szerint a holt szezonban tovább fejlődött.

Whitmarsh úgy látja Jenson Button hétvégi teljesítménye után, hogy egészen reálisak csapata bajnoki reményei: „Ha elég gyorsan fejlesztjük az autót, megnyerhetjük a vb-t – nyilatkozta Ausztráliában. – Van két fantasztikus pilótánk, erős a csapatunk, úgyhogy innentől fogva rajtunk áll a dolog. A lehető legjobb helyzetben vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy minden versenyre elő kell állnunk valamilyen újítással, hiszen félelmetes ellenfeleink vannak: a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes, ráadásul a Lotus is erősnek tűnik. Szoros a verseny, épp olyan, amilyennek lennie kell az F1-nek.”

Whitmarsh külön beszélt arról, hogy magabiztosságát tovább erősíti, hogy Button tovább fejlődött a tél folyamán: „Egyre erősebb és erősebb lett – és úgy gondolom, az érett, visszafogott modora gyökeresen ellentétes a sikeréhségével. Véleményem szerint jó esélye van rá, hogy a bajnoki címért küzdhessen, és ezt neki is el kell hinnie.”

A McLaren-főnök szerint az is rendben van, hogy Hamilton csalódott, amiért kikapott Buttontól Ausztráliában: „Kiváló csapattársak, nagyszerűen dolgoznak együtt. Láthatjuk, hogy aki győz, boldog, aki nem, az pedig nem örül. Ha Lewis elkezdene megelégedni a harmadik hellyel, vagy azzal, hogy a csapattársa mögött végez, többé már nem lenne az a Lewis, akit szeretünk és csodálunk.”

Whitmarsh azt is megemlítette, hogy a versenyt végig irányítása alatt tartotta a wokingi alakulat: „A Safety Car előtti gyors kiállás tette lehetővé Vettel számára, hogy Lewis elé kerüljön. Bebizonyítottuk, hogy gyors az autónk, mostantól pedig arra kell koncentrálnunk, hogy tovább javítsuk.”

Sebastian Vettel is őszintén méltatta kollégája teljesítményét, ahogyan a rivális csapatot is megdicsérte: „Jenson megérdemelte a győzelmet, nem lehetett utolérni, legyőzhetetlen volt. Nagyon elégedett vagyok a második hellyel, főleg a nehéz szombati nap után. A téli tesztek során nagyon erősnek tűnt a McLaren, nem volt gondjuk az autóval. Számítottunk rá, hogy gyorsak lesznek, ám így is megleptek mindenkit az időmérőn mutatott tempójukkal. A versenyen már közelebb voltunk hozzájuk, de pillanatnyilag előttünk vannak – meglátjuk, mit hoz Malajzia.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.