Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 07. 11:38, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ceglédi konfliktus - Elkészült a tényfeltáró vizsgálati jelentés kiegészítése

Ceglédi konfliktus - Elkészült a tényfeltáró vizsgálati jelentés kiegészítése

Elkészült a ceglédi rendőri intézkedéssel kapcsolatos tényfeltáró vizsgálati jelentés kiegészítése, amelynek megállapításait várhatóan hétfőn ismerteti az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: a vizsgálat, amely arra irányult, hogy az augusztus közepi intézkedés során történt-e szakmai mulasztás, a hétfői határidőre elkészült, ám az országos rendőrfőkapitány hiányosnak tartotta, ezért pénteki határidővel elrendelte a kiegészítését. A kiegészített jelentést Hatala József országos rendőrfőkapitány péntek reggel megkapta, és a megállapításokról, az esetleg szükséges intézkedésekről hétfőn fog dönteni.
Garamvölgyi László emlékeztetett: Hatala József augusztus 22-én rendelte el a Pest megyei városban történtekkel kapcsolatos vizsgálatot, amely - mint hangsúlyozta - nem konkrét személy ellen irányul.
Cegléden augusztus 19-én este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, szimpatizánsai. Miután feszültté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint egy nappal korábban érkezett bejelentés, hogy egy húsz-harminctagú csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát. A rendőrök akkor nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait. Az eset kapcsán csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen.
A város utcáin összegyűltek az MTI munkatársának akkor azt mondták: az utóbbi időben megszaporodott - szerintük romák által elkövetett - lopások miatt kérték az Új Magyar Gárda segítségét. Állításuk szerint szombat este "rendfenntartó sétára" indultak a Kékkő utca térségében, amikor mintegy nyolcvan, kerti szerszámokkal, kardokkal és egyéb szúró- és vágóeszközzel felfegyverkezett roma rontott rá a tizenöt-húsz "járőrözőre".
Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat képviselői a szélsőséges romaellenes megnyilvánulások elleni tiltakozásul petíciót fogalmaztak meg, amelyet eljuttattak a belügyminiszternek. A több mint kétezer ember által aláírt dokumentumra a tárca közleményében úgy válaszolt: a kormány és a Belügyminisztérium "az ország valamennyi polgárát képes megvédeni a támadásoktól", minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen fellépnek. Hozzátették: "Magyarország egyetlen települését, városrészét, utcáját nem uralja semmilyen szélsőség, a közrend, a közbiztonság szilárd".

Címkék: Rendőrség-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során