Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Január 10. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

CES: sokat fejlődtek a 3D tévék

CES: sokat fejlődtek a 3D tévék

Az idei CES kiállításon három nagy trendre figyelhetnek fel az érdeklődők, és úgy tűnik a televízió gyártók 2013-ban minden energiájukat a 3D készülékekre fordítják.

A Las Vegas-i CES kiállítás hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg érdekes, vadonatúj fejlesztésről rántják le a leplet, és a termékek alapján meg lehet határozni, hogy 2013-ban milyen irányba mozdulnak el a fejlesztők. Az egyik legfőbb trend az internet széles körű integrálása a technikai készülékekbe. A jövőben nemcsak a mobiltelefonunk vagy a laptopunk lesz az internethez kapcsolva, hanem a hűtőszekrényünk, a vérnyomásmérőnk, sőt az autónk is. A BMW, az Audi és a Ford már javában fejleszti az „online autót”, ami megkönnyíti az utasok dolgát, sőt egy meghibásodásról vagy egy balesetről automatikusan értesíteni tudja a mentőket és a szakszervizt. A második trend az okostelefonokat érinti: a képernyő egyre nagyobb lesz, a hardver egyre gyorsabb, sőt a gyártók már azzal kísérleteznek, hogy egy speciális zajszűrő segítségével kiiktassák a környezeti zajokat, így akkor is tökéletesen hallhatjuk majd a partnerünket, ha körülötte viharos szél fúj. Na és akkor lássuk a harmadik nagy trendet!

3D tévék: tökéletes moziélmény otthon

A térhatású televíziózás csak néhány éves múlttal rendelkezik, ehhez képest rohamosan fejlődik ez a szegmens. Az LG például egy olyan készüléket dob hamarosan piacra a 84LM9600 személyében, ami valós konkurenciát jelenthet a mozik számára. A 213 centiméteres képátló igen impozánsnak tűnik, és ehhez a mérethez már nem volt elegendő a sima full HD felbontás, ezért a 4K felbontás mellett döntöttek, ami 3840x2160 pixelnek felel meg. A LED Plus technológia és a local dimming (egyes diódák fényerejének elhalványítása és erősítése) révén tovább javul a kontraszt, a színek élethűsége, emellett nagyobb energiahatékonyság érhető el. A 3D-s filmekhez továbbra is szükség van szemüvegre, de ezek könnyűek, és kevésbé terhelik meg a szemet, mint a régi változatok. Konverzió is lehetséges lesz a 2D-s és 3D-s videók között, ezt leginkább filmek vagy sportközvetítések esetén lehet kihasználni. Természetesen egy ilyen „felturbózott” film sosem éri el azt a hatást, mintha ténylegesen 3D-ben rögzítették volna, de mindenképpen hasznos funkció.

Ketten néznek egy tévét, de két különböző képet!

A konzoljátékok kedvelőinek különösen tetszeni fog a Dual Play funkció, ugyanis ezen a tévén megoldható az, hogy két szemüveg segítségével, két különböző szögből nézve más-más képet láthassanak a játékosok, így például az egymás elleni autóversenyzésnél nincs szükség arra, hogy megfelezzük a képernyőt. A hangrendszer 50 wattos teljesítményt és 2.2-es hangzást tud produkálni a 10 hangszóró jóvoltából. A további extrák közül érdemes kiemelni a hangvezérlést, emellett scrollozni lehet a távirányítón, ami megkönnyíti a Smart TV-s szolgáltatások kezelését. Ezzel a hatalmas képernyővel és a kiváló kvalitásokkal az LG szupertévéje valódi moziélményt nyújt a lakásban, más kérdés, hogy 4 millió forintos árcetlivel fogja riogatni az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.