Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2012. Január 31. 14:13, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csak a kalória számít, a forrás nem

Csak a kalória számít, a forrás nem

Sok fogyókúrázó ember esküszik az olyan speciális diétákra, ahol szigorúan szétválasztják a zsírt, a szénhidrátot, valamint a fehérjét és a kalóriák forrása nem számít annyira, inkább csak azok csökkentése.

Egy új tanulmány, amely az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg arra a következtetésre jutott, hogy a fogyás eredményessége tekintetében nem az számít mit eszünk, csupán az, hogy mennyi a napi kalóriabevitel.

Korábbi tanulmányok arra jutottak, hogy azok a diéták, amelyekben különösen a szénhidrátot csökkentették, hatásosabbak voltak, mint mások.

George Bray és kollégái ezúttal száz túlsúlyos személyt négy különböző diétára fogtak, ezek a következőek voltak: átlagos fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; magas fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; átlagos fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát; valamint magas fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát. Mind a négy csoportban maximum 750 kalóriát fogyaszthattak el egy nap.

Először hat hónap, majd két év elteltével ellenőrizték a páciensek súlyát, zsír-és izomtömegét. Arra a megállapításra jutottak, hogy az étel, amiből a kalóriát nyerték nem volt befolyással a súlycsökkenésre, kizárólag a kalória mennyisége és a kitartás számított – írja a foxnews.com.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kalória, tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben