Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 31. 14:13, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csak a kalória számít, a forrás nem

Csak a kalória számít, a forrás nem

Sok fogyókúrázó ember esküszik az olyan speciális diétákra, ahol szigorúan szétválasztják a zsírt, a szénhidrátot, valamint a fehérjét és a kalóriák forrása nem számít annyira, inkább csak azok csökkentése.

Egy új tanulmány, amely az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg arra a következtetésre jutott, hogy a fogyás eredményessége tekintetében nem az számít mit eszünk, csupán az, hogy mennyi a napi kalóriabevitel.

Korábbi tanulmányok arra jutottak, hogy azok a diéták, amelyekben különösen a szénhidrátot csökkentették, hatásosabbak voltak, mint mások.

George Bray és kollégái ezúttal száz túlsúlyos személyt négy különböző diétára fogtak, ezek a következőek voltak: átlagos fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; magas fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; átlagos fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát; valamint magas fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát. Mind a négy csoportban maximum 750 kalóriát fogyaszthattak el egy nap.

Először hat hónap, majd két év elteltével ellenőrizték a páciensek súlyát, zsír-és izomtömegét. Arra a megállapításra jutottak, hogy az étel, amiből a kalóriát nyerték nem volt befolyással a súlycsökkenésre, kizárólag a kalória mennyisége és a kitartás számított – írja a foxnews.com.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kalória, tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.