Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 10. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem 400 kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16. és 20. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A PIM biztosítja a magyar kiállítás pénzügyi forrásait - olvasható a MKKE szerdai közleményében.

A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand a könyvvásár ötödik pavilonjának földszintjén található. A stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, valamint kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek aztán egy interaktív animációban kelnek életre - írja a közlemény.

Magyarország a 70-es évek eleje óta vesz részt a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra legkiemelkedőbb eseményeként számon tartott Frankfurti Könyvvásáron. A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.