Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 05. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kalocsa Ibolya

Családi biciklitúra május elsején

Családi biciklitúra május elsején

A Fertődért Egyesület szervezésében végigtekerték az Alpokalja bicikliutat.

A Fertődért Egyesület a környező települések támogatásával nemrég kerékpáros körtúrákat leíró térképes kiadványt adott ki, és az ebben leírt 65 km-es Alpokalja körút bejárására családi kerékpártúrát hirdetett meg május elsejére.

Az Esterházy-kastélytól tizenketten indultunk el, majd a létszám Fertőszentmiklóstól megduplázódott a környék, különösen Agyagosszergény lelkes kerékpárosainak köszönhetően. Az első pihenő a röjtökmuzsaji kastélyparkban volt, ahol finom bodzaszörppel fogadtak minket. Egy defekt megjavítása után Nagylózs volt a következő állomás, ahol a megújuló játszótéren a polgármester asszony köszöntött bennünket. Kisebb emelkedők után a déli harangszó már Sopronkövesden érte a csapatot, ahol az újonnan kialakított kerékpáros pihenő és játszótér mellett Fülöp Zoltán polgármester és kis csapata fogadott bennünket. Innen együtt haladtunk a Szent László kápolnához vezető Cifra-híd és gyalogút bejáratánál található pihenőhelyhez, ahonnan a polgármester úr kalauzolásával gyalog tettük meg a kápolnához vezető, 10-15 perces sétautat. Itt hamarosan a szép kilátás mellett a Fehér Csárdából megérkezett finom ebédet is élvezhettük, köszönet a friss stangliért és gulyáslevesért!

Visszatérve kerékpárjainkhoz, Ausztrián át dimbes-dombos tájon vezetett utunk szántóföldek és szélkerekek mellett, mígnem Deutschkreutzot elhagyva Nagycenken, a kastélyparkban pihentünk újra, és hárítottak a csapat ügyeskezű tagjai egy újabb defektet.

Már csak egy nagy lejtő volt hátra Hidegségig, ahol rátértünk a rendkívül forgalmas Fertő-parti kerékpárútra, és hamarosan egy közös fagyizással Fertődön zártuk a reggel megkezdett kört és a jó hangulatú közös biciklizést.

Kalocsa Ibolya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.