Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Június 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Csalók keresnek fel háztartásokat a Pannon-Víz nevében

Csalók keresnek fel háztartásokat a Pannon-Víz nevében

Ne váljunk áldozattá a csalókkal szemben!

A Pannon-Víz Zrt értesülései szerint a napokban voltak, akik vízminőség ellenőrzésre hivatkozva kerestek fel személyesen háztartásokat - köztük időseket - és közben próbáltak több információhoz jutni a háztartásokat és a tartózkodási szokásokat illetően.

Az esetlegesen felmerülő félrevezetések elkerülése végett fontosnak a vízmű szolgáltató fontosnak tartja felhívni a felhasználók figyelmét arra, hogy munkatársaik csak az alábbi ügyekben kereshetik fel őket ügyintézés céljából.

- A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek időintervallumáról számlájából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1-15. napja között történik. Kiemelten fontos, hogy pénzt, aláírást, egyéb adatot nem kérhet a leolvasó a felkeresés során. A vízmérő leolvasók „pannon-vizes” emblémával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan PDA készülékekben rögzítik.

Minden leolvasó egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak, amennyiben kétségük támad az Önöket felkereső szakembert illetően.

- A Pannon-Víz Zrt., valamint a megbízott alvállalkozó 8 évente vízmérő cseréket végez. A mérőcseréről minden esetben jegyzőkönyv készül. Mielőtt aláírnák a jegyzőkönyvet, győződjenek meg róla, hogy a cserélt óra állása és a jegyzőkönyvre írt adatok megegyeznek-e. A társasházi mellékmérő cseréjének költségei a felhasználót terhelik, melynek fizetése a helyszínen történik.

- A vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban kereshetik fel Önöket a vízmű szakemberei. A közterületen, illetve a vízmérő aknában keletkezett hibák elhárításáért a Pannon-Víz Zrt. a felhasználók felé helyszíni díjat nem számol fel. A mérő óra utáni belső hálózaton felmerülő meghibásodás esetén vízvezeték szerelő megbízása szükséges.

Rendkívül fontos, hogy a szolgáltató telefonon keresztül személyes adatokat nem kér, mivel a szükséges adatokat a szerződés megkötésekor a felhasználó már megadta.

Legyenek óvatosak és éberek, ne dőljenek be jóhiszeműen a csalóknak! Ha bárminemű kétségük merülne fel a leolvasások, vízmérőcserék, telefonhívások alkalmával, tárcsázzák az éjjel-nappal hívható 96/522-601-es telefonszámot vagy a 06-80-20-40-86 ingyenes zöldszámot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Németh Juci és G. Szabó Hunor a Zenepavilonban

Péntek esti koncert

2024. Július 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Július 25. 09:00, csütörtök | Helyi

Szertárfelújításra, működési költségekre, eszközbeszerzésre fordíthatják az elnyert pályázati támogatásokat az önkéntes tűzol

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatait.

2024. Július 24. 16:00, szerda | Helyi

Hulladékudvarok nyitvatartása

Tájékoztató