Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Október 23. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Csalók kerestek fel embereket a Pannon-Vízre hivatkozva

Csalók kerestek fel embereket a Pannon-Vízre hivatkozva

Ne váljunk áldozattá! Felhívás!

A Pannon-Víz Zrt értesülései szerint megtévesztő fellépéssel csalók kerestek fel háztartásokat a társaság nevében, és vízminőség ellenőrzésre, valamint egyéb okokra hivatkozva próbáltak személyes információkhoz jutni felhasználóinkról.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy csak az alábbi ügyekben kereshetik fel Felhasználókat ügyintézés céljából:

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek időintervallumáról számlájából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1-15. napja között történik. Kiemelten fontos megemlíteni, hogy pénzt, aláírást, egyéb adatot nem kérhet a leolvasó a felkeresés során. A vízmérő leolvasók „pannon-vizes” emblémával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan PDA készülékekben rögzítik.

Minden leolvasó egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak, amennyiben kétségük támad az Önöket felkereső szakembert illetően.

A Pannon-Víz Zrt., valamint a megbízott alvállalkozó 8 évente vízmérő cseréket végez. A mérőcseréről minden esetben jegyzőkönyv készül. Mielőtt aláírnák a jegyzőkönyvet, győződjenek meg róla, hogy a cserélt óra állása és a jegyzőkönyvre írt adatok megegyeznek-e. A társasházi mellékmérő cseréjének költségei a Felhasználót terhelik, melynek fizetése a helyszínen történik.

A vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban kereshetik fel Önöket a szakemberek. A közterületen, illetve a vízmérő aknában keletkezett hibák elhárításáért a Pannon-Víz Zrt. a Felhasználók felé helyszíni díjat nem számol fel. A mérő óra utáni belső hálózaton felmerülő meghibásodás esetén vízvezeték szerelő megbízása szükséges.

Rendkívül fontos, hogy a szolgáltató telefonon keresztül személyes adatokat nem kér, mivel a szükséges adatokat a szerződés megkötésekor a Felhasználó már megadta.

Legyenek óvatosak és éberek, ne dőljenek be jóhiszeműen a csalóknak! Ha bárminemű kétségük merülne fel a leolvasások, vízmérőcserék, telefonhívások alkalmával, tárcsázzák az éjjel-nappal hívható 96/522-601-es telefonszámot vagy a 06-80-20-40-86 ingyenes zöldszámot!

Címkék: csalás, csaló, Pannon-Víz

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 19:00, csütörtök | Helyi

Jelentősen nő jövőre az üzemanyagok, a dohánytermékek és az alkohol jövedéki adója

Benyújtotta a kormány a jövőévi adótörvényeket.

2023. Június 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak a jövő héten

Vágányzári menetrend 2023.06.11-től 06.16-ig a Győr – Sopron vasútvonalon, valamint a Csorna – Szombathely vonalszakaszon

2023. Június 08. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Június 08. 09:00, csütörtök | Helyi

Telefont, bankkártyát, készpénzt lopott egy hotelben

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen férfi azonosításához.