Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 12. 14:03, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Csirkepörköltet ígértek, de helyette kifosztották a mozgáskorlátozott apát és fiát

Csirkepörköltet ígértek, de helyette kifosztották a mozgáskorlátozott apát és fiát

Vádemelést javasolnak a rendőrök egy kecskeméti férfi és tatárszentgyörgyi nő ellen, akik kifosztottak egy mozgásában korlátozott apát és fiát. A 800 ezer forintos zsákmányból az egyik gyanúsított azonnal autót vásárolt.

Tavaly február 20-án bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy előző napon kifosztottak egy ágyhoz kötött férfit és fiát.

A fiatalabb sértett néhány nappal korábban megismerkedett egy 27 éves tatárszentgyörgyi nővel, akit elvitt az édesapjával közösen lakott házba, ahol szexuális kapcsolatot létesítettek anyagi ellenszolgáltatás fejében. A férfi a nő fizetségét egy pénzkazettából vette ki, ám óvatlan volt. Az asszony vélhetően meglátta, hogy a dobozban nagyobb mennyiségű készpénz van, amit elmondott egy közeli ismerősének, a kecskeméti Cs. Csabának – közölte a rendőrség.

A páros ezután furmányos tervet eszelt ki. Február 19-én megjelentek a sértett háznál, és felajánlották, hogy kitakarítanak; sőt, az asszony csirkepörköltet is főz korábbi szexuális partnerének, valamint az ingatlanban tartózkodó édesapjának, aki betegségénél fogva ágyhoz kötött.

A fiatal áldozat kapott az alkalmon, a kazettából magához vett egy kisebb pénzösszeget, és elment a boltba, beszerezni a pörkölt hozzávalóit. Bár rövid idő elteltével hazaérkezett, „segítőit” már nem találta a házban; a páros a pénzkazettával együtt – amelyben személyi okmányokon kívül 800 ezer forint is volt – gyorsan kereket oldott. Cs. Csaba a pénz tetemes részét azonnal elköltötte: egy személykocsit vásárolt közvetlenül a lopás után.

A tatárszentgyörgyi asszonyt a rendőrök még a bejelentést napján elfogták, míg társát fél nappal később. Kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindkettejüket kihallgatták és őrizetbe vették. A járásbíróság Cs. Csabát letartóztatta, a nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Az asszony kétes szabadsága azonban nem tartott sokáig: néhány nappal később levágta a lábáról a nyomon követő technikai eszközt, és elhagyta a bíróság által kijelölt tartózkodási helyét. A rendőrök ismét elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az asszony a kifosztáson kívül fogolyszökés vétségével is gyanúsítható. A könnyű pénzen szerzett autót a nyomozók a vagyonvisszaszerzés érvényesítése érdekében lefoglalták.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai az ügyben a nyomozást befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.