Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 04. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Fertő-Hanság Nemzeti Park

Csodavilág - rajz és makett pályázat a vizes élőhelyek bemutatásáról

Csodavilág - rajz és makett pályázat a vizes élőhelyek bemutatásáról

Pályázati felhívás

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság "CSODAVILÁG" címmel rajz és makett készítő pályázatot hirdet "vizes élőhelyek" témában, amelyre szeretettel invitálja az érdeklődő, kreatív, alkotni vágyó gyermekeket, diákokat, osztály-csoportokat, szakköröket, családokat.

Az idei évben a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság médiafelületein a területén fekvő vizes élőhelyek tematikus ismertetését, bemutatását tűzte ki feladatként. Természetes erőforrásaink túlhasználata, a változó/szeszélyessé vált éghajlati körülmények az egyes ökoszisztémákat, így a vízit is egyre nagyobb kihívás elé állítja. Természetes egyensúlyuk megbomlik és ennek hatását mi, emberek is egyre gyakrabban tapasztaljuk. Természetes vizeink, vízbázisaink oltalma, megőrzése létfontosságú, a rájuk irányított társadalmi figyelem szükségessé vált.

Ennek támogatásaként a pályázati kiírás célja, hogy a pályázók mintegy projektmunka részeként felfedezzék, megismerjék a kiválasztott vizes élőhelyet, kötődés alakuljon ki „közöttük” és ez az élményszerzés segítse őket a jövőben a környezettudatos életvitel kialakításában, ​felelős döntéseik meghozatalában.

Az egyénileg induló pályázóktól főként rajzolt vagy festett alkotásokat, míg a csapatban/családdal nevezőktől maketteket várnak, ami egy általuk ismert hazai különböző vizes élőhelyet (természetes álló- és folyó vizek, időszakos vízállások, kerti tavak, stb.) mutat be. Ehhez bármi felhasználható, csak a kreativitás szabhat határt. A leglátványosabb és a legkreatívabb megoldásokat is értékelik.

Célcsoportok: óvoda nagycsoportos, általános iskola 1-8. osztály, illetve a 15 év+ korosztályok tagjai.

A pályázat beadási határideje: 2023. április 28. péntek

Pályázat nyerteseinek díjazása: 2023. május 13. szombat

Díjátadó helyszíne: Fertő-Hanság Nemzeti Park, Bemutató Majorság és Látogatóközpont, Sarród – Lászlómajor, a "Madarak és Fák Napja" rendezvény programjaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.