Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 01. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkent a háztartások hitelállománya, több volt a jelzáloghitel felvétel

Csökkent a háztartások hitelállománya, több volt a jelzáloghitel felvétel

Jelentősen nőtt tavaly decemberben a háztartások által felvett jelzáloghitel a kiváltó hitelek miatt- közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A decemberben folyósított kiváltó forinthitelek értéke több mint 63 milliárd forint volt.

Decemberben 39,4 milliárd forint volt a háztartásokkal kötött lakáscélú forinthitel-szerződések értéke, egy hónappal korábban 22,5 milliárd, míg 2010 decemberében 17,4 milliárd forintot tett ki. Az MNB szerint a nem pénzügyi vállalati forint betétek új szerződéses értékei is jelentősen nőttek decemberben, míg az euró betéteknél a novemberi kiugrás után kisebbek voltak a lekötések.

Közben csökkent a háztartások hitelállománya decemberben, számszerűsítve 226 milliárd forinttal. A változások egy része a devizahitelek végtörlesztésére vezethető vissza: decemberben mintegy 260 milliárd forint devizahitelt végtörlesztettek az aktuális árfolyamon számítva, ebből mintegy 188 milliárd forint az úgynevezett végtörlesztési árfolyamon ténylegesen kifizetett összeg. A forinthitelek növekedésének egyik meghatározó oka, hogy a pénzügyi intézmények megközelítőleg 63,1 milliárd forint kiváltó hitelt folyósítottak végtörlesztésre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.