Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csökkentek a forint alapú jelzáloghitelek új szerződéses értékei

Csökkentek a forint alapú jelzáloghitelek új szerződéses értékei

Idén júliusban a szezonálisan nem igazított adatok alapján a háztartások által felvett forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses értékei csökkentek.

A nem pénzügyi vállalati forint- és eurobetétek új szerződéses értéke az előző hónap kiugró növekedése után a korábbi szintre csökkent vissza-olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján.

A háztartások által felvett új forint lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatói változatlanok maradtak, míg a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében növekedés volt tapasztalható. A nem pénzügyi vállalati hitelek átlagos hitelköltség mutatója az 1 millió euro érték alatti forinthitelek esetében változatlan maradt, míg az 1 millió euro érték feletti forinthiteleknél csökkenés figyelhető meg. Az 1 millió euro érték alatti eurohitelek esetében az átlagos hitelköltség mutató kisebb mértékben növekedett, míg az 1 millió euro érték feletti eurohitelek átlagos hitelköltség mutatója esetén csökkenés történt.

A háztartásoknál a forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses összértékei esetén csökkenés tapasztalható.A forint személyi hitelek új szerződéseinek értéke szintén alacsonyabb az előző hónaphoz képest. A nem pénzügyi vállalati 1 millió euro érték alatti forinthitelek tekintetében csökkenés figyelhető meg az új szerződések értékében, míg az eurohitelek új szerződéses értéke az előző hónappal azonos szinten maradt. A nem pénzügyi vállalati 1 millió euro érték feletti forinthitelek új szerződéses értékei az előző hónaphoz képest alig változtak, míg az 1 millió euro feletti eurohiteleknél az előző havi kiemelkedő növekedést követően a korábbi szintre csökkentek vissza.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.