Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Január 15. 11:20, vasárnap | Helyi
Forrás: GYSEV

Csoportos, kerékpáros, vagy mozgáskorlátozott utazási szándékot előzetesen be lehet jelenteni a GYSEV weboldalán

Csoportos, kerékpáros, vagy mozgáskorlátozott utazási szándékot előzetesen be lehet jelenteni a GYSEV weboldalán

A kényelmes utazásért

Legyen szó óvodás csoportról, osztálykirándulásról, díjmentes múzeumlátogatásról, családi programról, baráti kirándulásról, vagy egyéb csoportos utazásról kényelmes, gyors, biztonságos célba érést biztosít a GYSEV kedvező áron! A GYSEV online bejelentő felületén kényelmesen megrendelheti csoportos utazását. Igényét a tervezett utazás előtt legalább 7 munkanappal be kell jelenteni.

Kerékpárral történő utazási igényét jelezze a tervezett utazás előtt legalább 7 munkanappal. Utazása kényelme érdekében 1 kerékpárral történő utazási igényét is jelentse be. Egy utas egy darab - legfeljebb 300 watt teljesítményű elektromos segítőmotorral felszerelt - kerékpárt vihet magával. A 12 évesnél fiatalabb gyermek a kerékpárját csak felnőtt kíséretében viheti. Ha a kerékpár kereke 20"-nál nagyobb, csak kerékpár-viteldíj megfizetése mellett, a kerékpárokra vonatkozó egyéb szabályok betartásával szállítható (akár össze van csukva, akár nem). A kerékpárjegyet akkor is meg kell vásárolni, ha az utas szétszereli a kerékpárját (például az egyik kerekét leszereli), de a részeket egyazon utazás során szállítja. Minden 20", vagy annál kisebb kerékátmérőjű kerékpár, és az eredetileg egykerekűnek gyártott kerékpár (monocikli) díjfizetés nélkül, jármű utasterében csak összecsukva és becsomagolva, jármű peronján összecsukhatóságtól függetlenül, csomagolás nélkül is szállítható. A kerékpárok becsomagolásánál elegendő a szennyezést és sérülést okozni képes részek beburkolása. A 14 év alatti gyermek a 20"-nál nem nagyobb kerékátmérőjű gyermekkerékpárját bármilyen vonaton a jármű utasterében díjfizetés nélkül szállíthatja, amennyiben a többi utast nem akadályozza.

Mozgáskorlátozott utazása esetén a belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. vonalait egyaránt érintő utazás esetén a bejelentés bármely vasúttársaságnál megtehető. Az utazás egészét illetően a fogadó vasúttársaság gondoskodik a társvasút értesítéséről, az utazás megszervezéséről. Amennyiben az utazás lebonyolításához vasúti munkatárs segítsége szükséges beleértve a kizárólag kiképzett vasúti személyzet által kezelhető mobil, illetve telepített, vagy járműbe épített emelőberendezések használatát is a segítségnyújtás feltétele, hogy az ilyen segítségnyújtás iránti igényről legalább 48 órával korábban értesítse a vasúttársaságot. Előzetes bejelentés nélkül jelentkező mozgáskorlátozott utazási igényt a lehetőségek figyelembevételével a GYSEV Zrt teljesíti.

Amennyiben még csak tervezi utazását, vagy már meglevő megrendelésével kapcsolatban kérése, kérdése van, küldje el acsoportosutazas@gysev.hu email címre.

Az online bejelentő felület a linkekre kattintva elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei