Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Április 28. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

Csornai és szili óvodások ismerkedtek Csövi teknőssel, és az ivóvíz védelmével

Csornai és szili óvodások ismerkedtek Csövi teknőssel, és az ivóvíz védelmével

Szemléletformáló foglalkozások óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A Pannon-Víz Zrt. a mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz- és szennyvízelvezetés szolgáltatások biztosítása mellett kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni szeretnék a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet. Mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink.

A társaság arra törekszik, hogy minél több rendezvényen és előadáson nyújtson betekintést a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Ebben nyújt segítséget az általuk elnyert KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat, ami az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg, melynek keretében ismeretterjesztő, szemléletalakító programok szervezésére nyílik lehetőség a vízbázisvédelem témakörében.

Óvodák és oktatási intézmények részére felkérésre tartanak interaktív előadásokat, hogy a gyermekek részére ne csak élményként, hanem tapasztalati tudásként is megmaradjanak a programokon elhangzott hasznos információk.

Az elmúlt napokban aCsornai Napközi Otthonos Óvoda és aSzili Mesevár Körzeti Óvoda apróságai találkozhattak Csövi teknőssel, a Pannon-Víz kabalaállatával, akinek a segítségével pár hasznos tippet kaptak a kicsik, hogy hogyan tudnak még jobban takarékoskodni az ivóvízzel, gondosan oda figyelni vízbázisaink védelmére.

Amennyiben további intézmények is szívesen fogadnák ezt a programot, bővebb információkat talál erről a Pannon-Víz Zrt weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!