Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2017. Május 09. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Bognár Amália

Csornai gyerekek forradalmi időutazása Petőfivel

Csornai gyerekek forradalmi időutazása Petőfivel

Valóra vált az álom, megtarthatták a 3D nyomtatót a csornai széchenyisek.

Nemrég arról írtunk, hogy a csornai Széchenyi István Általános Iskola tanulói tanáraik vezetésével országos pályázaton mérték össze erejüket másokkal. A tét nem volt kicsi. A verseny szponzora díjaként a győztes megtarthatja azt a 3D nyomtatót, amivel egy társasjátékot kellett készíteni a kiírás szerint. Jó híreket kaptunk, gratulálunk:

A 21. század technikai kihívásai, a digitális világ terjedése számtalan új feladat elé állítja az iskolákat és pedagógusokat. Nemcsak az internetbiztonság, netikett tanítása kerül előtérbe, hanem annak lehetősége, hogy a diákok digitális tartalmakat hozzanak létre, és ezáltal új ismeretekre tegyenek szert. Egy ilyen alkalmat biztosított a CraftUnique Kft. a Digitális Témahét keretében, hiszen az ország 15 iskolájába jutatott el egy-egy 3D nyomtatót. A pályázat során az adott intézményekben, a szakgimnáziumtól az általános iskoláig, a diákok esélyt kaptak arra, hogy közelről ismerjenek meg egy ilyen digitális eszközt. A megismeréshez kapcsolódó feladat egy olyan társasjáték létrehozása volt, amely egyedi kivitelezésű, kreatív, amelyet átadható tantárgyi tudás jellemez, és a dokumentáció minősége is megfelelő. Az eredményhirdetés alapján a Széchenyi-iskola is bekerült azok közé az intézmények közé, amelyek véglegesen megtarthatják a 3D nyomtatót.

Mi az 1848. március 15-i eseményeket dolgoztuk fel. Kerettörténetünk alapján egy időtörésnek köszönhetően a játékosok a forradalmi forgatagba csöppentek bele, és csak akkor térhettek vissza saját korukba (2017-be), ha megvédték Petőfi Sándort egy titokzatos, szintén 21. századi időutazótól. A sikeres feladatmegoldásokkal követőket gyűjthettek, azaz egyre bővíthették a forradalmi tömeg létszámát. A követőket kulcsokra válthatták, amelyeket a különböző helyszíneken lévő időgépekből szerezhettek meg. Ha valamelyik résztvevő mind a hat eltérő színű kulcsot megkaparintotta, akkor nyert. A társasjáték ügyességi, figyelemfejlesztő, műveltségi feladatokat és képességkártyákat is tartalmazott. A kettes számrendszerű dobókockával és a feladatok Qr-kódba rejtésével módot adtunk arra, hogy a társas a hagyományos mellett digitális formában is játszható legyen.

A játék megalkotása közben nemcsak jól éreztük magunkat, hanem együttműködtünk, ötleteltünk, alkottunk, gondolkodtunk és tanultunk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.

2022. Május 26. 15:38, csütörtök | Helyi

Hármas karambol történt Szany és Marcaltő között

Újra leszállt a mentőhelikopter Szany mellett.