Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 22. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csornán háztetőt bontott meg a viharos szél, Vámosszabadiban autó gurult a csatornába

Csornán háztetőt bontott meg a viharos szél, Vámosszabadiban autó gurult a csatornába

A 7. héten történt.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

Busszal ütközött egy személyautó hétfőn reggel a 81-es főút 77-es kilométerénél, az M1-es autópálya felhajtójának közelében, Győr határában. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a gépkocsit. A mentők az autó vezetőjét kórházba szállították.

A csatornába gurult kedden délután egy személyautó Vámosszabadiban, a Kossuth Lajos utcában. A sofőr ki tudott szállni a járműből. Az autót a győri hivatásos tűzoltók csörlővel húzták ki a vízből.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a Himod és Kisfalud közötti útszakaszon szerdán délben. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a mentőkkel közösen kiemelték az autóban ülő sofőrt és áramtalanították az autót. A kocsi vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél csütörtökön délelőtt Nagyszentjános térségében. A kocsi vezetője le tudott húzódni és kiszállt a járműből. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

A viharossá fokozódó szél okozta károkhoz Győr-Moson-Sopron megyében csütörtökön délután hat esetben riasztották a tűzoltókat. Győrben, a Szigethy Attila úton közlekedési lámpa szakadt le, a Budai Nagy Antal úton egy melléképület támfala repedt meg. Győrladaméron az iskola tornatermének tetejét bontotta meg a szél, a győri hivatásos tűzoltók a lelógó bádoglemezt eltávolították. Csornán, a Jázmin utcában egy családi ház tetejének palaborítását kezdte meg a szél, a tűzoltók eltávolították, illetve rögzítették az elemeket. Sopronban, a Híd utcában egy építkezést lezáró kordon kerítés dőlt az útra, Bakonyszentlászló és Bakonyszentkirály között pedig fa dőlt az útra. A forgalmi akadályt jelentő növényt a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók darabolták fel és távolították el az útról.

Kamion ütközött személyautóval az 1-es főút 160-as kilométerénél pénteken délután Mosonmagyaróvár belterületi szakaszán. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.