Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. Október 04. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: GYSEV

Csornán is ültetnek el a 150. születésnapját ünneplő GYSEV 150 emlékfájából

Csornán is ültetnek el a 150. születésnapját ünneplő GYSEV 150 emlékfájából

Faültetéssel is ünnepli alapítása jubileumát a GYSEV.

A vasúttársaság munkatársai 10 különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el. A GYSEV kollégái nem csupán az ültetésben jeleskednek: gondozni is fogják a facsemetéket. Az első fát jelképes helyszínen, az idén szintén jubiláló, alapítása 50. évfordulóját ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút területén ültették el a vasúttásaság vezetői.

GYSEV150 mozdony, postabélyeg, képes krónika, teátrumvonat, sütijegy és desszertek – rengeteg aktivitással készült az alapítás 150. évfordulójára a GYSEV. A vasúttársaság faültetéssel is emlékezetessé teszi a másfél évszázados jubileumot: tíz különböző helyszínen pontosan 150 fát ültetnek el a GYSEV-es munkatársak, akik a későbbiekben gondozzák is a facsemetéket.

Szombathely, Körmend, Csorna, a GYSEV osztrák üzemrésze, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, illetve Sopronban a GYSEV CARGO, a Hotel Sopron és az SVSE sporttelep területe – ezek azok a helyszínek, ahol az alapítás jubileumára emlékeztető facsemeték növekedhetnek idén ősztől.

Különböző fafajok kerülnek a talajba a vonalhálózat mentén kijelölt területeken, például szilva, körte, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, birs, törökmogyoró, vérszilva, díszalma, vagy hegyi juhar.

Az első fát kultikus helyszínen ültette el a GYSEV menedzsmentje: az 1972-ben létrehozott, tehát fennállása 50 éves jubileumát ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Kastély állomása mellett egy hársfa csemetéjét helyezték a földbe a társaság vezetői.

- Különböző aktivitásokkal, programokkal egész évben ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy az 1872-ben alapított GYSEV kerek születésnapot ünnepelhet. Zöld-sárga vasúttársaságunk túlélte a történelem viharait, ma pedig egy igazán modern, dinamikusan fejlődő, kiváló szolgáltatásokat nyújtó vasút vagyunk. A 150 fa elültetésével a kerek jubileum mellett arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét – mondta el az első fa elültetése után Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A fákat, vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe: részt vesznek a faültetésen, majd a későbbiekben elvégzik a fák gondozását is. A GYSEV 150-es faültetési akciója szeptember közepétől október végéig tart.

Címkék: faültetés, GYSEV

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.