Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2013. Április 13. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Csornán találkoztak a megye Széchenyi iskolái

Csornán találkoztak a megye Széchenyi iskolái

Mosonszentmiklós nyerte a most alapított Rábaközi Szuperinfó Vándorkupát.

Csornán találkozott először Győr-Moson-Sopron megye 7 Széchenyi Istvánról elnevezett általános iskolája, az idén tehát visszatértek a forráshoz. Immár tizenkilencedik alkalommal tartották meg a találkozót.. Annakidején Gecsei Edit csornai pedagógus ötletét Szentkuti Károly, a Széchenyi Kör akkori elnöke karolta fel anyagi támogatást is nyújtva. Kajos László, a csornai Széchenyi István Általános Iskola akkori igazgatója az intézmény nevében vállalta az első házigazda szerepet, így jött létre a találkozó, ami nagyszerű hagyománnyá vált.

Kemenesi Ágoston intézményegység vezető köszöntötte a fertőszéplaki, gönyűi, kapuvári, mosonszentmiklósi, nagycenki, soproni vendégeket és a házigazda csornai csapatot. A megnyitó után megkezdődtek a vetélkedők. A csapatok tagjai előre elkészített prezentációkon mutatták be a településüket, ezeket az anyagokat hamarosan közzétesszük. A résztvevők másik része Széchenyi Istvánról és koráról szóló vetélkedőn vett részt, a harmadik csoport pedig nyakába vette a várost, és helytörténeti vetélkedő keretében végigjárták Csorna 1848-as emlékhelyeit. (Petőfi szobor, Kmety szobor, ágyúgolyós ház, csornai csata emlékműve) A vetélkedők után valamennyien meglátogatták a premontrei templomot és rendházat, valamint a múzeumot, majd az iskolánál közös fotózásra került sor.

Az ebéd után a vendégek körbejárták az iskolát, és szakértő kalauzolás mellett megnézték Salló István fafaragó művész magyar történelmet idéző munkáit. Ezután a csapatok egy része kézműves foglalkozáson vett részt, ahol tűzzománcot is készítettek, a többiek a tornateremben rendezett sorversenyeken mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat. A kihívásokból a kísérő tanárok is kivették a részüket. A sportversenyek élén holtverseny alakult ki, amit végül kötélhúzással döntöttek el.

A záróünnepségen minden csapat megkapta a házigazdák ajándékát, és kiosztották a rajzpályázat díjait is. A délelőtti vetélkedők összesített eredményei alapján a mosonszentmiklósi csapat nyerte a most alapított Rábaközi Szuperinfó Vándorkupát. Ezután minden évben ezért küzdenek a csapatok, jövőre Nagycenken vehetik el az első győztestől. A versenyen kívül indult csornaiak megfogadták, hogy legközelebb visszahozzák a kupát a városba.

Képgalériáinkban a nap délelőtti és délutáni programjairól készített fotóinkat láthatják.

Címkék: csorna, iskola, széchenyi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:14, péntek | Helyi

Balesetet okoztak, és elhajtottak a helyszínről

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2022. Augusztus 12. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 12. 09:00, péntek | Helyi

Újfajta telefonos trükkös módszerrel próbálnak pénzhez jutni csalók a megyében

Rendőrségi felhívás.

2022. Augusztus 11. 16:00, csütörtök | Helyi

Még fel sem szerelték Kónyban a szabadtéri sporteszközöket, de már megrongálták a frissen bebetonozott tartócsavarokat

Az önkormányzat a jóakaratú helyiek figyelmét és segítségét kéri.