Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 24. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

Csornán tartotta az Európai Unió által támogatott projektjének záróelőadását a Pannon-Víz

Csornán tartotta az Európai Unió által támogatott projektjének záróelőadását a Pannon-Víz

Középpontban a környezettudatosság.

Az elmúlt időszakban a Pannon-Vííz Zrt számos előadást és rendezvényt szervezett szemléletformáló pályázat keretein belül a vízbázisvédelem jegyében, ahol törekedtek minél nagyobb betekintést nyújtani a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Óvodai- és oktatási intézmények, valamint nyugdíjas klubok számára tartott előadások, rajz-, és tanulmányi versenyek, telephely- és létesítménylátogatások, valamint különböző kitelepülések alkalmával szólították meg a lakosságot felkeltve figyelmüket a környezettudatosság fontosságára!

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósult meg.

A pályázat tekintetében a rendezvény sorozat végéhez ért, melynek ünnepi zárásaként csornai oktatótermükben tartották meg utolsó ismeretterjesztő, interaktív előadásukat a helyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulói részére. A kis csapatot Rácz Attila elnök-vezérigazgató úr és Lipovics János főmérnök köszöntötte, ezt követően a diákok at előadótól hasznos információkat tudtak meg vízbázisaink védelméről, szennyvízelvezető rendszereink jogszabály szerinti használatáról, valamint hasznos tippeket kaptak arra vonatkozóan, hogyan lehet takarékoskodni egyik legfontosabb természeti kincsünkkel, a vízzel. Megtudhatták, hogy honnan érkezik a víz háztartásinkba és onnan miként és hova távozik szennyvíz formájában, valamint mennyi folyamaton halad keresztül, amíg végül ismét visszakerülhet a természetbe. Az előadást kisfilmek, digitális eszközök, valamint szemléltető makettjek is segítették.

Fotó: Borsi Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.