Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 05. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna MSZP

Csornára is jutott adomány a rászorulók részére

Csornára is jutott adomány a rászorulók részére

Jótékony célokra fordítják a fizetésemelésüket a szocialista országgyűlési képviselők.

A 2018 évi parlamenti választások után nem sokat tétlenkedett az országgyűlés, az elsők között hoztak döntést a parlamenti képviselők fizetésemeléséről, ami 2018 augusztusában életbe is lépett. Azóta 2019 és 2020 áprilisában is emelkedett a képviselők fizetése. A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoportja már az első fizetésemeléssel sem értett egyet, ezért úgy döntöttek, hogy a párt képviselői a fizetésemelés összegét Szolidaritási Alapba fizetik be, amiből a rászorulókat támogatják, és karitatív akciókat szerveznek.

Most, a koronavírus járvány idején az MSZP politikusai szerint különösen elfogadhatatlan az, hogy miközben naponta ezrek válnak munkanélkülivé, a dolgozók jelentős részének megszűnik, vagy csökken a jövedelme, az emelések hatására ma már nincs olyan képviselő, akinek egymillió forint alatt lenne a fizetése. A két év alatt háromszor végrehajtott emelés mértékét érzékelteti, hogy van olyan MSZP országgyűlési képviselő, aki havonta 304.000 forintot fizet be a Szolidaritási Alapba. Ebből az alapból korábban karácsonykor segítették a nélkülöző családokat.

Kovácsné Varga Ildikó csornai önkormányzati képviselő szervezi és végzi a Rábaközben az adományok elosztását.

- A koronavírus járvány kitörésekor ebből az alapból védőeszközöket vásárolt az MSZP, amelyekből a Rábaközbe is jutott. Amikor még nem lehetett szájmaszkokhoz jutni, és az egészségügyi dolgozók sem kaptak, akkor 150 darabot a 65 év alatti háziorvosoknak osztottam ki, illetve a csornai kórház krónikus osztálya is kapott belőle.- mondta a képviselő. A Szocialista Párt országgyűlési és önkormányzati képviselői most május 1 környékén közel 12 tonna tartós élelmiszert osztottak ki országszerte. Ebből Csornán 20 egyedülálló idős embernek tudtam segélycsomagot összeállítani, amiben van rizs, liszt, kétféle száraz tészta, cukor, étolaj, domestos és wc papír. Ezeket a mai napon ki is szállítottuk Véghelyiné Borsodi Erika segítségével a rászorulóknak. Megható volt tapasztalni azt az őszinte hálát, amit a megajándékozott idős emberek mutattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei