Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 13. 16:20, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökön és pénteken módosíthatóak a középfokú jelentkezések

Csütörtökön és pénteken módosíthatóak a középfokú jelentkezések

Csütörtökön és pénteken módosíthatják a tanulók a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján jelentkezésüket

- közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A módosítás során új iskolát már nem lehet megjelölni. A hivatal közleménye szerint a változtatásra az általános iskola nyolcadik évfolyamára járó diákoknak egy alkalommal van lehetőségük, módosító tanulói adatlap kitöltésével.

Mint írták, az általános iskolának a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és március 20-ig postai úton - célszerűen könyvelt postai küldeményként - meg kell küldenie az Oktatási Hivatalnak.

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni - írták, jelezve: a módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg az Oktatási Hivatalnak, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig a hivatal honlapján nyilvánosságra hozott módon. A módosító tanulói adatlapot ez esetben is március 20-ig postai úton meg kell küldeni az Oktatási Hivatalnak.

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.