Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2023. Február 03. 08:30, péntek | Életmód
Forrás: marieclaire.hu

Cuki vagy ciki? 2023-as esküvői trendek

Cuki vagy ciki? 2023-as esküvői trendek

Esküvőszervezők szerint olyan népszerű esküvői trendeknek intünk búcsút 2023-ban, amiket kifejezetten fájó szívvel engedünk el.

Ami jó hír, hogy vannak olyan új, kreatív esküvői ötletek, amik kárpótolhatják azokat, akik idén tervezik összekötni az életüket. És ami még ennél is sokkal jobb hír: egyáltalán nem kell követni semmilyen divatot, legyen olyan az esküvőtök, amilyet ti szeretnétek, amin ti jól érzitek magatokat. A többit majd mindenki feldolgozza;)

Nézzük, mit gondolnak azok, akik szemmel tartják a trendeket! Válogatásunk forrása: marieclaire.hu

A gigantikus esküvői torták ideje lejárt
Az nem vitás, hogy az esküvői torta kell, ám a gigantikus, ötemeletes torták helyett inkább több kisebb torta lesz 2023-ban a desszertasztalokon, más apró, de elegáns édességgel inkább. Az is egyre gyakoribb, hogy a pár külön tortát kap, amivel a fotókat készítik, a vendégeknek pedig külön tortákat, desszerteket szolgálnak fel az esküvőn.

A minimalista esküvő eltűnőben lesz 2023-ban
Ahogy a lakberendezésben, úgy az esküvőknél is meghatározó trend volt az elmúlt években a minimalizmus, ám 2023-ban ez megváltozik. A natúr színek, egyszerű díszek egyre kevesebb esküvőn lesznek láthatók, bár kétségtelenül gyönyörűek. A színek viszont átveszik az uralmat az esküvőszervezésben is.

Spontán életképek beállított fotók helyett
A pózolás már nem menő 2023-ban az esküvői képeken sem, inkább a csupasz érzelmeket, őszinte pillanatokat akarják tetten érni az esküvői fotókon is. A mesterkélt, beállított képek ideje leáldozott, a valódi érzelmek veszik át a helyét.

A bohó stílus is kimegy a divatból az esküvőkön
Legalább olyan népszerű volt a bohó stílus az esküvőknél az elmúlt években, mint a minimalizmus. A rusztikus, természetközeli, cottagecore részletek rengeteg esküvőn tűntek fel, 2023-ban azonban ez a trend is búcsúzik. Nincs több horgolt terítő, pampafű a menyasszonyi vadvirágos csokorban, sem visszafogott színek.

Kikopik a felesleges és hasznavehetetlen esküvői ajándékok trendje
Valószínűleg sokan vannak, akik egyáltalán nem bánják, ha eltűnik végre az elmúlt években csúcsra járatott esküvői köszönőajándékok trendje. Az apróságok, amiket az ifjú pár ajándékoz a vendégeknek, legyünk őszinték, általában a szemétben végzik, mivel teljességgel hasznavehetetlen dolgokról van szó. Így ez kidobott pénz, idő és energia.

Bár a pasztell klasszikus, mégis kimegy a divatból 2023-ban
Már nem látunk annyi pasztellszínbe öltözött koszorúslányt 2023-ban, mint korábban, hiába számítanak klasszikusnak ezek a színek. Túl divatosak voltak a visszafogott színek az utóbbi években, így mindenki torkig van ezekkel az árnyalatokkal, sokkal élénkebb, vibrálóbb esküvőre vágynak a házasulandók.

A tábladekoráció már nem lesz trendi 2023-ban
A hatalmas betűkkel dekorált, falszerű díszítés nagyjából 2015 óta volt trendi az esküvőkön, ami nem meglepő, hiszen fotóháttérként is roppant egyszerűen használhatták a beállított képekhez. Ám a beállított fotókkal együtt 2023-ban búcsút intünk ezeknek a dekorelemeknek is, és sokkal kreatívabb, személyre szabott dekorelemeket használunk majd a következő időkben az esküvőkön.

A monogramnál kreatívabb dekorelemeket használnak már a párok
2023-ban a monogramot is egyre kevesebb pár használja majd az esküvői dekoráció elemeként. Mindenen ott volt az elmúlt években a férj és feleség nevének kezdőbetűje, a meghívótól a tortán és szalvétán át a táncparkettig. Egészen eddig, mert ezt sokkal eredetibb ötletek váltják fel a következő években – végre.

Lejárt a könnyfacsaró esküvői videók ideje
Ahogy az esküvői fotók, úgy a videók is nagy változásokon mennek keresztül 2023-ban. Az elmúlt tíz évben nagyjából ugyanaz volt a forgatókönyve minden esküvői videónak, ugyanazokat a zenéket használták a megható és drámai, esetleg romantikus képkockák alatt. Nem csoda, ha már mindenki unja ezeket, és 2023-ban valami újra vágynak az esküvőt tervező párok. Sokkal pörgősebb, élettelibb, vidámabb filmekre számíthatunk a jövőben, amik romantikus film helyett inkább akciófilmre emlékeztetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 13:21, csütörtök | Életmód

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel csütörtökön.

2023. Március 29. 13:12, szerda | Életmód

A világ eddigi legfényesebb gamma-kitörését örökítette meg az első magyar fejlesztésű kisműhold

Az első magyar fejlesztésű, asztrofizikai kutatásokat végző kisműholddal, a GRBAlphával sikerült pontosan meghatározni az emberiség történetében valaha észlelt és megörökített legfényesebb gamma-felvillanás csúcsértékét.

2023. Március 25. 18:00, szombat | Életmód

Útravaló applikáció, hogy a gyerek ne unatkozzon az autóban

Digitális mesevilág: magyar fejlesztés, külföldi terjeszkedés

2023. Március 25. 15:00, szombat | Életmód

Az önfogyasztás növelésével kifizetődőek maradnak a napelemek

Míg korábban eladni érte meg jobban az áramot, ma a helyi felhasználás a kifizetődőbb.