Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 19. 08:31, szerda | Sport
Forrás: MTI/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Dárdai visszatér Berlinbe - négy meccsig volt kapitány

Dárdai visszatér Berlinbe - négy meccsig volt kapitány

Az oroszok elleni barátságos mérkőzés után visszatér a berlini Hertha csapatához Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

A 38 éves szakember a német klub honlapjának nyilatkozva azt mondta, nagyszerű tapasztalatokkal gazdagodott Magyarországon, és köszönettel tartozik a Herthának, hogy lehetőséget biztosított neki a válogatott irányítására.

"Nem változott semmi, négy mérkőzésre vállaltam el a szövetségi kapitányi tisztséget, utána visszatérek Berlinben, és először Michael Preetzcel, a Hertha menedzserével együtt elemezzük majd a mögöttem lévő időszakot" - nyilatkozta Dárdai, aki hozzátette, Preetz a főnöke, ezért beszámol neki a magyarországi "élményeiről".

A megbízott kapitány hangsúlyozta, hogy szerződése van a Herthánál, folytatni akarja edzői tanulmányait, mindemellett Berlin az otthona, ott él a családja, a gyermekei is ott járnak iskolába.

"Természetesen megértem, hogy a magyar válogatott szurkolói örülnek az eredményeknek, és büszke vagyok arra, hogy a munkámnak beérett a gyümölcse. Szerencsés vagyok azért is, mert a játékosokkal jól megértettük egymást, és ők az utolsó izzadságcseppjükig küzdöttek a közös céljainkért" - tette hozzá Dárdai.

Hétfőn Preetz azt nyilatkozta a Kicker című sportnapilap honlapjának, hogy "nem kétséges, vége Dárdai kapitányi munkájának, és az oroszok elleni találkozót követően százszázalékosan a Herthánál elvégzendő munkára és az edzői tanulmányaira koncentrál majd".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.